Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis szoftver a vásárolt GPS-en

2010. július 12. - hétfő 11:51
Címkék: GPS, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

István egy kedvezőnek ígérkező akciós navigációs készüléket vásárolt, amihez jogtiszta Igo szoftvert ígért a hirdető. A kézhezvétel után persze kiderült, hogy a terméken futó program hamis.


A Blikk című újságban láttam meg a Csak1nap akció keretében egy Wayteq GPS készüléket viszonylag elfogadható áron Igo szoftverrel ellátva. A készülék postán megérkezett és szerettem volna a szoftver gyártójánál regisztrálni, hogy a frissítéseket megkapjam. Ekkor ért a meglepetés, hogy erre a készülékre nem telepíthető legálisan ez fajta navigációs szoftver. Tehát egy lopott terméket sóztak rám.


A szoftver regisztrációjánál derült fény a turpisságra

Megpróbáltam az üzletet a megadott elérhetőségeken elérni - generaldirection.hu - de természetesen válaszra sem méltattak. Ezután mint közvetítő megkerestem a Csak1nap szervezetet is de Ők sem reagáltak a levelemre. Tehát vigyázat, hivatalosan is lehet átverni!

Wist István

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

top5000, 2010. szeptember 12. - vasárnap 20:48

hogyaza: Tegyél feljelentést.

hogyaza, 2010. augusztus 11. - szerda 15:22

Egy netes hirdetésben úgy tűnik ráismertem a kocsimból pár hete ellopott GPS-re... Szerintetek mit csináljak?

pepita, 2010. augusztus 07. - szombat 15:46

Én is a blikken keresztül rendeltem meg a wayteq 920.ast.Se amikor frissíteni szeretem volna a térképet, a cég elérhetetlen, a szerviz tell.-számon meg semmit nem tudnak erről a készülékről,és nem is javítják.

Naná, 2010. július 15. - csütörtök 16:30

Zsozsi!! Én már igazán körültekintő vagyok és el is mentem egy nagy üzletbe mégpedig a MediaMárkt-ba, ott vertek át pont így, sőt még meg is fenyegettek hogy rámküldik a szoftver-rendőrséget. Csak amikor én tovább mentem pl. fogyasztó védelmi hatóság, akkor foglalkoztak velem. Visszaküldték a gyártónak felülvizsgálatra, és szerintem fel is hívták a figyelmüket hogy - vigyázz ez a vevő nem is olyan hülye!! Ez mindössze 3 hónapba került mire visszakaptam a készüléket, állítólag legális programmal. Na akkor tessék mondani ki itt a hibás????

zsozsi, 2010. július 12. - hétfő 15:13

Kedves Dallas,belelőlem nem a tipikus magyar betegség szólalt meg,hanem a realitás és a tények.Igen is én kellőképpen körültekintő vagyok,de azért ez nem olyan nagy baj talán...Itt ahol élünk sajnos erre kell koncentrálni,habár még igy is átverhetnek mint azt a bizonyost..Igaz még nem vagyok aktiv dolgozója az államnak,de már látom , hogy mi vár ránk ebben az országban..Ezért tanulok még inkább,hogy csiszolódva tanuljak

sándor, 2010. július 12. - hétfő 14:39

Érdekes,gyorsan törölték is a generaldirection.hu oldalt :-)

Dallas, 2010. július 12. - hétfő 14:35

Attól, hogy valaki újságban hirdet, és egy webáruházat működtet, nem válik hivatalossá. Sokan ezt nem tudják. Létezik ingyenes hozzáférésű naprakész cégkatalógus az interneten, a webáruház honlapján elvileg közölni kell az eladó cégadatait, amit így ellenőrizhetünk. Ez a hivatalos. Ha ilyen nincs a weblapon, onnan jó mihamarabb elmenni, mert csak kockázatos helyzetbe hozhatjuk magunkat. Zsozsi Elszomorít az ilyen hozzászólás. Tipikus magyar betegség, az "úgy kellett" hozzáállás. Lehet, hogy Te nagy spíler vagy és minden mozdulatodat hosszas tervező és előkészítő munka előzi meg, nyilván járatos vagy minden árucikk minden tartozékának mibenlétében és azok minden tulajdonságában, Téged nem is érhet semmilyen kellemetlenség (legalábbis azt hiszed). A többség nem ilyen, és a cikk ezen a honlapon pont a figyelemfelkeltést szolgálja. Valóban, jó az elővigyázatosság a "noném" és nem utolérhető forgalmazókkal szemben, de itt a piacfelügyeleti hatóságoknak is van tennivalója. Létezik a forgalmazói felelősség, és annak igenis érvényt kell szerezni. A sunyiságot, törvényszegést csak a gyors lebukás veszélye tartja vissza. Persze, a vásárlók is lehetnek óvatosabbak.

zsozsi, 2010. július 12. - hétfő 13:47

Aki interneten keresztül vásárol,annak tudnia kellene,hogy nem mindig az az olcsó amit igy vásárol.Meg is érdemli az ilyen,ahelyett,hogy menne nagyobb üzletbe utánanézni.Garancia....

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés