Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb energiaszolgáltató a magyar piacon

MTI, 2010. július 12. - hétfő 09:01
Címkék: gáz, áram, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lezárult a francia Gaz de France magyarországi érdekeltségeinek integrációja, a nyár elejétől holding struktúrában működik a gáz- és árampiacon egyaránt tevékenykedő szolgáltató - közölte Stéphane Bouhant, a GDF Suez Magyarország Zrt. vezetője.


A mintegy egymilliárd euró forgalmú integrált cégben a kereskedelmi és egyetemes szolgáltatói földgáz- és villamosenergia-kereskedelmet, valamint a portfóliókezelést a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. látja el, amely az ország észak-dunántúli régiójában, valamint a Dél-Alföldön értékesít földgázt, január óta pedig a villamos energiát is. Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. hatszázhatvanhat településen végez földgázelosztási tevékenységet. A csoport tagja továbbá egy áramtermelő egység, a százhalombattai Dunamenti Erőmű.

Az integráció során mintegy harminc dolgozó munkája vált feleslegessé az ezerhatszáz embert foglalkoztató cégnél, Stéphane Bouhant tájékoztatása szerint a szakszervezetekkel kötött szociális megállapodást is figyelembe véve többségük korkedvezménnyel nyugdíjba vonult.

A cég vezetői elmondták: a GDF Suez Magyarországnak több száz millió forintos vesztesége keletkezhet a magyar kormány gázárak befagyasztásával kapcsolatos döntése miatt. Az energiaszolgáltató ugyanakkor nyitott a kormány elvárásaival szemben, és meggyőződése, hogy megfelelő beruházásokkal van mód a végfelhasználói árak csökkentésére. Ezzel kapcsolatban javaslatokat is készítettek a kormány képviselőivel folytatott egyeztetésekre, azonban jelezték azt is: elvárják, hogy szakmai érvek mentén történjen a szabályozás, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a jogszabályok garantálják a hosszú távú fenntarthatóságot, és számítani lehessen a jelentős forrásokat igénylő beruházások megtérülésére.

Csiba Péter, a GDF Suez Energia Holding általános vezérigazgató-helyettese, egyben a Dunamenti Erőmű elnöke jelezte: a cégcsoporthoz tartozó társaságok már eddig is mintegy egymilliárd eurót invesztáltak Magyarországon, de további beruházásokra is szükség van ahhoz, hogy teljesíthessék a törvényi kötelezettségeket, illetve új fogyasztókat kapcsolhassanak be. Az erőműnél már folyamatban van a kétszázmillió eurós beruházásban épülő, kapacitásbővítő G3 projekt, a négyszáz megawattosra bővülő felújított blokk az év végén kezdi a próbaüzemet. Emellett zajlik egy környezetvédelmi célú, huszonegymillió eurós bontási projekt is.

Csiba jelezte: a tervek között szerepel az erőmű további bővítése, az úgynevezett G4 projekt, amely már rendelkezik valamennyi szükséges engedéllyel, de a tulajdonos a piac függvényében, később dönt az indításáról. Hozzátette: a GDF Suez érdeklődik a megújuló energiatermelési lehetőségek iránt is.

A földgáz és villamos energia kereskedelmével foglalkozó Gaz De Suez Energia Magyarország Zrt. a honlapján közölt adatok szerint csaknem hétszáznyolcvanhatezer fogyasztóval van kapcsolatban, beleértve a lakossági és nem lakossági ügyfeleket. A cég bevételei tavaly meghaladták a kétszázegymilliárd forintot, amelyből az értékesítés nettó árbevétele 184,5 milliárd forint volt. Az adózás előtti eredmény negatív volt tavaly, -3,1 milliárd forint.

A Dunamenti Erőmű Zrt. 1.736 megawatt teljesítményű energiatermelő kapacitásával az egyik legnagyobb hazai erőmű, tavaly 2.631 gigawattóra villamos energiát értékesített. Az áramtermelés az elnök korábbi tájékoztatása szerint 2009-ben szerény nyereséggel járt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

TVK, 2010. augusztus 21. - szombat 09:01

A gázár kalkulátor linkje: http://www.vasarlocsapat.hu/_home/_kalkulator/gazar-kalkulator.shtml

TVK, 2010. augusztus 21. - szombat 08:58

Amíg nincs mindenki számára elérhető alternatív energiaforrás addig is lehet választani a gázszolgáltatók közül. Ki az olcsóbb? Gázár kalkulátor

zsupi, 2010. augusztus 08. - vasárnap 10:33

Tudjátok mi a jövőő??...:Ingyen energia, hidegfúzió,napenergia,szél energia... Francia meg menjen haza ahonnan jött ! Ajánlom ezt az olvasni valót a felvilágosultaknak.:Egely György: Tiltott találmányok Továbbá érdekességként még a HARP technológia is jelen van már a civilizációnkban.. Hiába spórolsz az energiával, akkor is emelik az árát hogy a profit, és haszon meglegyen mindenekelőtt. Ha olcsó energia kerülne a piacra abban az esetben minden szolgáltató alatt rezegne a léc... Gondolkodjatok és merjetek nagyot álmodni !

Nyugdíjas, 2010. július 14. - szerda 01:48

Napkollektor, szabadenergia, hidegfúzió a jövő. A gáznak lejárt az ideje.

Nyugdíjas, 2010. július 14. - szerda 01:48

Napkollektor, szabadenergia, hidegfúzió a jövő. A gáznak lejárt az ideje.

apollonius, 2010. július 12. - hétfő 14:59

Úgy kéne kezdeni,hogy az első másodpercben elzavarni őket a nagy náthásp...ba!! KI a kűlföldi energiaszolgáltatókkal!! Eddig is megvoltunk nélkülük...eztán meg mégjobban!!

Belphegor, 2010. július 12. - hétfő 14:12

Kinek az érdekét szolgálja ez az új szolgáltató? Ti megtapsoltok mikor a kormány befagyassza az energia árakat!De felteszem a kérdést Ebben az országban nem volt gáz- és áramszolgáltatás? A rendszerváltásig ment nélkülük is.Ugye!!! Erre gondoljatok mikor az agyon halandzsázot számláitokat már nem bírjátok kifizetni!

Takács József, 2010. július 12. - hétfő 13:23

Bármennyi szolgáltató lesz a magyar piacon,a piac akkor is fel van osztva. Olcsóbb szolgáltatásról szó nem lehet lakosság számára ilyen hirközlés.

Madarász, 2010. július 12. - hétfő 10:36

Még egy Francia szolgáltató. Hogyan lesz ebből árcsökkenés? Eddig bizonyították, hogy a gátlástalan profitszerzés a céljuk az indokolatlanul magas árakkal.

shalom, 2010. július 12. - hétfő 10:27

Az állam helyesen dönt, hogy szabályozza és befagyasztja az energiahordozók árát.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza