Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nehezebben hamisítható bérlettel jelentkezik a BKV

MTI, 2010. július 12. - hétfő 15:31
Címkék: BKV, bérlet, hamisítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A bérletek biztonsági elemeinek növelésével próbálja a BKV a bérlethamisításokat visszaszorítani, mivel az illegális tevékenység több százmillió forintos kárt okoz a társaságnak.


Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta: újabb nyomdai védelemmel látták el a bérleteket, UV-rácsot helyeztek el az érvényességi mezőre is és a dátumbélyegzők festékét vegyi úton károsítás nélkül nem lehet eltávolítani.

A sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy az első öt hónapban hétszázötvenmillió forintos árbevétel-kiesést szenvedett el a BKV. Ez - vélhetően - részben a bérlethamisítások miatt következett be.  Mint mondta, a vásárlási hajlandóság és az utazási kedv között lényeges eltérések vannak, mivel míg a bérleletek értékesítése hét-tizennégy százalékkal, addig az utazási kedv a BKV felmérése szerint csak három százalékkal csökkent. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy két csoport hamisítja a bérleteket, az egyik az otthoni hamisítók, a másik pedig a nagy mennyiségben hamisítók, akik terjesztik is a hamis bérleteket.


Ezen túl UV-fénnyel is vizsgálódnak az ellenőrök

Három módját ismeri a BKV a hamisításoknak; a leggyakrabban vegyi úton eltávolítják a bérletigazolvány számát és más számot írnak be, de többször előfordul az is, hogy az érvényességet távolítják el és hasonló karakterekkel új érvényességet írnak be. A harmadik módszer az érvényességi mező egyszerű felülragasztása.

Azon túl, hogy UV-rácsot használnak és kicserélték a dátumbélyegzők festékét, a nagy viszonteladók által értékesített bérleteket más színű bélyegzőfestékkel látják el és fokozzák az ellenőrzést is. Priegl Gábor, a BKV értékesítési igazgatója közölte, hogy július elsejétől harminccal több ellenőr dolgozik a BKV-nál és további ötven ellenőr felvételét tervezik. Náluk lesz olyan UV-fényű lámpa, amellyel megvizsgálhatják a bérletszelvényeket.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy csak becsléseik vannak a forgalomban lévő hamis bérletek számáról. Közlése szerint havonta több száz ilyen bérletet foglalnak le, amivel több százmilliós kárt okoznak a cégnek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

judit, 2012. március 20. - kedd 08:12

A BKV PÉNZELNYELŐ politikáját jelzi, hogy az utazás színvonala nem változik évek óta. Hamis az az állítás, hogy a jegy árak nem magasabbak, mint más "boldogabb"országok jegyárai, mert nyugati nagyvárosokban egy jeggyel meghatározott ideig (általában egy óráig) lehet utazni. Itt, a rövid vonalak miatt szinte lehetetlen átjutni a város egyik végéből a másikba átszáűllások nélkül. Kérdezem az illetékesektől, ha olvassák, hogy miért nincs a nyugdíjasnak fél havi bérlet? Jogos lenne, mert az a nyugdíjas, aki nem használja a BKV-t minden nap vagy esetleg csak rövidebb utakra, kénytelen megvenni az egész havi bérletet. Ilyenformán a nyugdíjaskedvezmény már nem is igazán csak a nyugdíjasnak hasznos, mert a teljes havi bérletvásárlással és a félkihasználtsággal a BKV jól jár, persze vannak kivételek.

Bluggy, 2010. július 13. - kedd 12:57

A vonaljegyek keresethez viszonyitott aránya nálunk kiugróan magas, hiszen pl. Párizsban a 10-es gyűjtőjegy 11E (3080.-Ft), nálunk 2800.-, amit az ottani öt-tizszeres fizetésekhez lehet mérni. A bérleteknél kicsit jobb a helyzet, pl. Ausztriában egy havibérlet úgy 30.000.- Ft átszámolva, Párizsban az öt napos jegy 7800.- (nálunk a heti 4600.-), persze nekünk még igy is jóval többet kell dolgoznunk érte.

Peti, 2010. július 13. - kedd 11:20

És az hihető és életszerű, hogy a nagymennyiségü hamisítók ellen csakis az utasok állandó zaklatásával lehet felvenni a harcot. Olyat még nem hallottam, hogy valaki olcsóbban venné a szelvényt. Magyarul: az utas aki fizet, mindenképp rosszul jár. Csak a nokás dobozba jusson elég.

KEmber, 2010. július 13. - kedd 08:48

Ez nagyon jó, de addig amíg kitöltetlen és nem arra hónapra szóló bérletszelvénnyel tudok utazni a metrón - mert meg se nézik a lejáratnál dolgozó ellenőrök - addig nem igazán számít, hogy UV fényben mit csinálna a szelvény.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza