Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Önkormányzati engedélyre hivatkoznak a házalók

Munkatársunktól, 2010. július 09. - péntek 17:31
Címkék: csalás, önkormányzat, enegdély
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vélhetően ismét rosszban sántikáló házalók tűntek fel Békés megyében, ezúttal Békés városában. Az árusok előbb azt állították, hogy az önkormányzat nevében járnak el, később azonban kiderült, hogy semmi közük a hivatalhoz, portékáikat akarják elsózni.


A békési önkormányzat még szerdán este adott ki közleményt, amiből kiderült, hogy a városban a nevükben próbálnak házalni ismeretlenek. A polgármesteri hivatalhoz érkezett bejelenések szerint az árusok arra hivatkozva kértek bebocsátást a helyiekhez, hogy az önkormányzattól jöttek. Amikor viszont az ajtón belül voltak, megpróbálták termékeiket rásózni gyanútlan házigazdáikra.

Izsó Gábor polgármester kifejtette: a településen a békési önkormányzat nevére és engedélyére sem hivatkozhat egyetlen adakozást kérő alapítvány, házaló és ügynök sem. "Semmiképpen ne engedjenek be senkit, aki így próbálkozik, hiszen az önkormányzat munkatársai, kézbesítői pecsétes igazolvány birtokában végzik munkájukat."

mti
Ne engedjünk idegeneket a kerítésen belülre"Önkormányzatunk papíron sem ad ki igazolást egy-egy szervezet működéséről, mert nincs módja arra, hogy a bemutatott iratok, így a bírósági bejegyzésről szóló határozatok, névjegykártyák hitelességének utánanézzen. Az ilyen irat viszont alkalmas lehet az emberek megtévesztésére" - szögezte le a polgármester.

A Békési Rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés a gyanús házalókról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, dr. Vargáné Szombati Andrea elmondta, a legfontosabb, hogy senki ne engedjen be váratlanul érkező idegeneket a lakásába, házába, udvarába. Ha ez mégis megtörténik, és az illető távozása után válik gyanússá a látogatás indoka, vagy az idegen igazolványa, akkor azt kérjük, hogy azonnal tegyenek bejelentést a 107-es segélyhívó számon.

Gyakori trükk hivatalra, szolgáltatóra hivatkozni

A besurranók vagy a rosszban sántikáló házalók gyakran hivatkoznak az önkormányzatokra és a hivatalokra, ha be akarnak jutni valakihez. Bő egy éve Békéscsabán történtek hasonló esetek, amikor a tilosban járók azt ígérték, pénzt hoztak a hivataltól, majd elemelték a háziak értékeit. Az pedig már idén történt, amikor a vízművek munkatársainak adták ki magukat ismeretlenek.

Forrás: beol.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza