Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szürkevízzel öblítenek a Hegyalja Fesztiválon

MTI, 2010. július 09. - péntek 10:11
Címkék: környezetvédelem, fesztviál, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szürkevizes wc-k rendszerbe állításával, valamint a közel nyolcvanezer, az eddigieknél strapabíróbb és többször felhasználható műanyag pohárral igyekeznek csökkenteni a tiszai környezet terhelését az idei Hegyalja Fesztiválon.


A Tokaj és Rakamaz határában július 14-én kezdődő zenei fesztivál ideje alatt az elhasznált víz mennyiségét úgynevezett szürkevizet használó wc-kkel csökkentik. Az eljárás lényege, hogy a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet a rendszer - szűrők segítségével - azonnal megtisztítja, és alkalmassá teszi az illemhelyek öblítésére - olvasható a fesztiválszervezők közleményében.

A tervek szerint a Hegyalján a zuhanyzók feléből gyűjtik majd össze ezzel az eljárással a szennyvizet, hogy szürkevízzé alakítsák, és a mosdókban használják; az elhasznált ivóvíz mennyisége körülbelül tizenöt százalékkal csökkenhet.

mti
Újrahasznosítják a zuhanyzáshoz használt víz egy részét

A környezettudatossághoz a "re- és lepoharak" is hozzájárulnak: előbbiek elmosogathatóak, míg utóbbiak olyan műanyagból készülnek, ami a természetben rövid időn belül lebomlanak. A fesztiválon - igazodva a korábbi évekhez - ismét szelektíven fogják gyűjteni a hulladékot, emellett a természet védelmére a Zöld Sátor felállításával is fel kívánják hívni a fesztiválozók figyelmét a szervezők.

A zenés programsorozatnak otthont adó rakamazi kempingben lényegében már befejeződött a vízszivattyúzás, jelenleg a kaszálógépek dolgoznak a területen - mondta el Bukovinszky Béla főszervező. Közlése szerint jövő hét szerdáig mindennel elkészülnek, így várhatóan nem lesz akadálya a látogatók fogadásának.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza