Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötszáz magyar turista rekedt külföldön

MTI, 2010. július 09. - péntek 11:21
Címkék: utazási iroda, jog,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Törölte a Karya Tour utazásszervező utazási irodát a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, az irodának több mint ötszáz utasa rekedt külföldön - közölte a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe


Az utasok pénteken, illetve jövő hét szerdáig a biztosító segítségével valamennyien hazaérkezhetnek. Az irodának mintegy ötszáz utasa Törökország több szállodájában tartózkodik, míg Egyiptomban közel ötven utasa van. A törökországi utasokat pénteken, várhatóan az esti órákban szállítják Magyarországra.

Az Egyiptomban tartózkodó utasok szállás-, és utazási költségei rendezettek, nyaralásuk zavartalan. Szerdáig ők is hazaérkeznek. A cég az Atlasz Biztosítónál - a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepe - rendelkezik a külföldi utazásszervezői tevékenységre vonatkozó felelősségbiztosítással. A biztosító közölte: az irodának a jogszabályok alapján 317 millió forintos vagyoni biztosítéka van.

mti
Ötszázan Törökországban, ötvenen pedig Egyiptomban rekedtek

A pénzből először az utasokat szállítják haza, majd ezt követően azokat a befizetőket kártalanítják, akik még nem utaztak el. Az iroda hatszáztizennyolc befizetést tart nyilván. A biztosító szerint a pénz várhatóan elég lesz a hazautaztatásra és a kártérítésre is.

Az utazási iroda honlapján csütörtöki dátummal az szerepel, hogy "a Karya Tour Kft. a mai nappal kénytelen megszüntetni utazásszervezői tevékenységét a beutaztató cég fizetésképtelensége miatt". A közlés szerint a döntés hátterében az áll, hogy a Karya Tour Kft. utasait fogadó Sunspot incoming operátor csütörtöktől nem képes kiszolgálni az utasokat a célterületen.

A közlemény szerint a cég arra törekszik, hogy egyetlen utasuk se maradjon külföldön szükséghelyzetben és bizonytalanságban. Az iroda munkatársai mindent megtesznek a kárrendezés zavartalanságának biztosítása érdekében, amihez kérik az utasok és partnerek közreműködését.

Az utasok kárigényeiket a QBE magyarországi fióktelepénél jelenthetik be.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

HAVASI ibolya, 2010. július 15. - csütörtök 12:35

NAGYON sokan vagyunk akik egész évben rakjuk össze a kis pénzünket,lemondunk cigiröl piárol hogy 1-évben egyszer jól,érezzuk magunkat feltöltödjünk es sajnos a drága adonkbol meg ilyen embereket tartunkel, pedig egyvasat sem érdemelnének és remelem ezt majd hamarossan megis szüntetik!!!!

Truci, 2010. július 10. - szombat 11:35

Könnyen beszélsz mj! Az én adómból élősködsz! És még netre is telik!

Szilágyi Éva, 2010. július 10. - szombat 09:50

Én még soha sehol nem szóltam hozzá ilyen írásokhoz. De egy ilyen rosszindulatú bunkó aki biztos nem jutott el életébe sehova, mert nem tudott vagy nem akart (mert aki igazán csóró annak a számítógép és az internet is elérhetetlen)az ne ítélje el a többit, aki lehet minden mást megvon magátol egy utazásért, mert az élmény marad.

ramboka, 2010. július 09. - péntek 18:24

Csatlakozom Nórához. Ez egy nagyon jó utazási iroda volt és sajnálom, hogy nem folytathatja. Mi is velük utaztunk és tényleg értették a dolgukat. Azért reménykedem, hogy jövőre visszatérnek. Mj te meg takarodjál dolgozni és te is elmehetsz nyaralni. Ezek az emberek is keservesen megdolgoztak azért a pénzért amin elmentek nyaralni szóval neked is ezt kéne tenned. Addig meg maradj csöndben.

alex53, 2010. július 09. - péntek 16:37

mj, Te tényleg egy IQ-betyár bunkó vagy...! Bár a szavad járásából még arra következtetek, hogy "nem ma barnultál le".... Ekkora gyökér, csak az lehet, aki utálja azokat akiknek az adományaiból él. Tudod egyszer lenne egy intelligens, értelmileg nem elmaradott kormány...! Megnézném, hogy miből éltek meg! Én munka nélkül egy buznyákot sem adnék nektek! Mellesleg soha nem voltam Törökországban, csak bosszant, ha valaki tahó, dakota...

Bob, 2010. július 09. - péntek 15:25

Kedves mj ! Ugye dögöljön meg a szomszéd tehene is ????? Aki sír az Te vagy drága barátom...!!!

Nóra, 2010. július 09. - péntek 15:02

Egy hónapja voltunk Törökországban!Akkor mi még örülhetünk, hogy nyaraltunk is, és szerencsésen hazaértünk! Mi meg voltunk elégedve mindennel,az akkori szervezés profi volt!

mj, 2010. július 09. - péntek 13:45

ugy kell erre van pénzük a parasztoknak közben meg sir a szájuk hogy ilyen drágaság amolyan drágaság na maradjatok kint a rákba csicska parsztok

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza