Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tilos lesz a dohányzás a fővárosi aluljárókban

MTI, 2010. július 08. - csütörtök 15:11
Címkék: cigaretta, tiltás, Budapest
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Négy hét múlva lép életbe a dohányzási tilalom a fővárosi aluljárókban. A szabályozás újabb feladatokat ad a közterület-fenntartóknak és a közterület-felügyelőknek; utóbbiak szabálysértési eljárást is indíthatnak a tiltott helyen cigarettázókkal szemben.


A Fővárosi Közgyűlés a testület június 3-i ülésén fogadta el Kolozs András szocialista képviselő javaslatát a dohányzási tilalomról. A rendeletet a hatvanhét tagú testület harmincnégy tagja támogatta, így egyetlen szavazattal ment át a közgyűlésen. A rendelet-tervezetnek a közgyűlésben minden frakcióból volt támogatója és ellenzője.

A közgyűlés a főváros köztisztaságáról szóló rendeletében hetvenkét fővárosi, illetve a BKV tulajdonában lévő aluljáróban írt elő dohányzási tilalmat. A rendelet a kihirdetését követő 45. napon, azaz augusztus 4-én lép hatályba. A szabályt megsértők harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók. A figyelmeztető táblák kihelyezésére tízmillió forintot csoportosítottak át a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-hez.

mti
Kamerarendszer is segíthet betartatni a dohányzástiltó rendelkezést

A cég szóvivője, Horti Zsófia azt közölte: a rendelet hatályba lépése előtt egyeztettek a városarculati tanácsnok megbízottaival a táblák formai megjelenéséről. Az egyeztetés során a "dohányzási tilalom" és a "kamerával ellenőrzött terület" táblák együttes megjelenések lehetőségére is javaslatot tettek.

A dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákból több mint hatszázat helyeznek ki, tekintetbe véve az aluljárók és a metrók kijáratait. A táblákkal együtt a bejáratoknál két-két csikktartót is felszerelnek. Az aluljárókban a rendeletet figyelmen kívül hagyókkal szemben a fővárosi közterület-felügyelet munkatársai léphetnek fel.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes elmondta, ez ugyanolyan feladatbővülést jelent majd a közterület-felügyelők számára, mint amikor a játszótereken és azok közvetlen környezetében rendelt el dohányzási tilalmat a Fővárosi Közgyűlés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza