Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem tervez nyaralást idén a magyarok többsége

Munkatársunktól, 2010. július 07. - szerda 13:41
Címkék: nyaralás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európaiak negyven százaléka az idén nem tervez nyaralást, a magyaroknak több mint fele mond le a róla. Míg Kelet-Európában a lakosság hatvanegy százaléka nem tervez nyári pihenést, addig a nyugat-európaiak harminchét százaléka marad otthon.


A leglelkesebb utazók a svédek, nyolcvanhét százalékuk tervez nyaralást, őket a hollandok és a belgák követik nyolcvanöt illetve hetvenhét százalékkal. A magyarok csupán harmincöt százaléka tervez üdülést az idén, derült ki a GFK Hungária felméréséből. Ebből az is kitűnik: a válaszadóknak több mint harmada legfeljebb ezer eurót tervez nyaralásra költeni, huszonegy százalékuk legfeljebb ötszáz eurós kiadással számol. Magyarországon a lakosság huszonöt százaléka költ ezer euró alatt személyenként és évente nyaralásra, mindössze egy százalékuk ezer és kétezer euró között.

"Az ember gyomra liftezik, ha a gyermektáborok áraira gondol" - kesereg egy buszsofőr. "Helyből is tíz-tizenötezer forintot kérnek egy hét pihenésért, s akkor még hol van a gyerek zsebpénze, az új holmi, a tartalék koszt ára. Az idén a gyerkőc itthon marad, majd néha a környéken kirándulunk."

mti
Egynapos nyaralásra van csak pénze sok magyar családnak

"Nagyon sokan a Balatonra sem jutnak el" - magyarázta Szigeti Mariann, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) Somogy megyei titkára. "Igen sok olyan alföldi fiatal lehet, aki életében egyszer sem járt a tónál. Az aktív dolgozók közül is egyre többen nehéz helyzetben vannak. A napokban mondta le az egyhetes pihenést egy pedagógus hölgy, mivel a családi kasszából nem futotta a fonyódligeti pihenés. A szakszervezet Balaton-parti nyaralójában szeretett volna kikapcsolódni, ám a napi, személyenként ezerhatszáz forintos költséget nem tudja vállalni. Van olyan turnus, amelyben a hét szobából csupán kettőt foglaltak le."

"Nem lepődtem meg a felmérés megállapításain" - húzta alá Jó László, a Kisosz Somogy megyei elnöke. A szakember arról beszélt: a korábbi elvonások és megszorítások hatása most csapódik le. "A két-, de még az egyhetes vakáció is álom marad az emberek széles tömegének. Visszaköszön, ami a gyerekkorunkban volt. A családok reggel elvonatoznak a Balaton-partra, fürdenek egy jót, s jószerivel egyetlen luxuskiadást engedhetnek meg maguknak: egy lángost esznek meg vagy egy fagyit nyalnak el, mivel a vendéglői menüre már nem futja."

Ha utánajár, spórolhat

• Az úti cél kiválasztásánál járjunk utána: kell-e fizetni a strand, a parkoló és a mosdó használatáért. Néhány településen ez még ingyenes.
• A strandra hűtőtáskában vigyünk magunkkal hideg üdítőt, mert a büfékben drágán mérik az italokat.
• Nagyítóval vizsgáljuk meg az étlapon, hogy miért fizetünk. Sok helyütt külön fölszámolják a köretet, sőt a kötelező borravalót is.
• A szálláshely lefoglalása előtt győződjünk meg arról, hogy a tévé és a légkondicionáló működtetése, valamint a reggeli étkezés beletartozik-e az árba.
• Horvátországban a pénzbüntetésen felül a lakókocsi, lakóautó, vagy sátor hatvan napra szóló lepecsételésével büntetik azokat, akik magánterületen engedély nélkül kempingeznek.


Forrás: Sonline.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza