Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tevetejet hoznának az arabok Európába

MTI, 2010. július 06. - kedd 15:01
Címkék: tej, laktóz, inzulin
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bővülhet a tejkínálat az Európai Unió tagállamainak boltjaiban, az Európai Bizottságban a tevetej importjának engedélyezését fontolgatják.


Az Egyesült Arab Emírségek szorgalmazására a testület nemrégiben belement, hogy szakemberei megvizsgálják a tevetejet az emírségek két tevetejgazdaságában. Ha minden rendben van, akkor jövőre megkezdődhet a sivatagi hajók nedűjének szállítása az unióba.

"A tevetej nagyon hasonlít az anyatejhez. A tehéntejjel ellentétben nem okoz fehérjeallergiát, magas az inzulintartalma, és a laktózérzékeny emberek is ihatják" - idézte a Reuters brit hírügynökség Ulrich Werneryt, a dubaji állatorvosi kutatólaboratórium tudományos igazgatóját. A szakember kiemelte még az ital magas C-vitamingazdagságát megjegyezve, hogy éppen emiatt igen fontos táplálék a nomád, sivatagi törzseknél, melyek híjával vannak a zöldségnek, gyümölcsnek.

-
Tevetej laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek

A tevetej azonban nem olcsó "mulatság". Még "szülőhazájában" is jóval drágább a tehéntejnél: az emírségekben literje kétszáz forintnyi dirhammal többe kerül. Az eltérés oka, hogy egy teve jó, ha harmad annyi tejet ad, mint egy szarvasmarha, tíz-tizenöt liternél nem tejel többet. A tehenek tejhozamának növelése azonban sok évszázados munka, keresztezés, nemesítés eredménye, a tejtevék tenyésztése pedig csak most kezdődik - jegyezte meg Wernery.

Így aztán Európának nem kell tartania tevetejözöntől, ha megindul az export, akkor is jobbára csak egészségtárakban lesz kezdetben kapható, ami persze utat nyit majd a tevetejcsokik, tevetejsajtok és tevetejfagylaltok előtt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza