Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Balaton: kilátástalan a szúnyogok elleni küzdelem

MTI, 2010. július 05. - hétfő 14:31
Címkék: Balaton, turizmus, szúnyog
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A balatoni szúnyoginvázió megfékezésére erre a hétre újabb kémiai szúnyogirtást rendeltek el a tónál annak ellenére, hogy a múlt héten volt a legutóbbi - tájékoztatott Sáringer-Kenyeres Tamás, a balatoni szúnyogirtást irányító szakértői bizottság vezetője.


A legutóbbit megelőző szúnyogirtás gyenge eredményt hozott, ezért a balatoni önkormányzatok újabb permetezést követeltek a szolgáltatótól "garanciába". Az esőzések miatt ez csak a múlt héten történhetett meg, de annak eredménye sem volt átütő, jelenleg is rendkívül sok a szúnyog a Balatonnál.

Sáringer-Kenyeres Tamás beszámolója szerint az idei rendkívüli csapadékos időjárás miatt nehezen kezelhető a balatoni "szúnyogkérdés", hiszen a tóparti sávban végzett permetezés után az irtott terület nagyon hamar feltöltődik újra szúnyogokkal a közeli talajvizes, tocsogós, pocsolyás területekről. Az eddigi beavatkozások ellenére kiugróan magas a csípések száma, s ebben az irtást követően is csak átmeneti, pár napos enyhülés tapasztalható.

MTI
Jelenleg a kémiai beavatkozás a célravezető

A szúnyogok elleni védekezésben nem okoz gondot, hogy a biológiai irtáshoz szükséges hatóanyag hiánycikk a piacon, hiszen a jelenlegi körülmények között a kémiai beavatkozás lehet a célravezető - mondta a szakember.

Lázár János, a Balatoni Szövetség titkára közölte: az e heti beavatkozásra még van pénzügyi forrás, de kérdésessé vált a folytatás, ezért tárgyalásokat kezdeményeztek a Nemzetgazdasági Minisztériummal. A balatoni önkormányzatok szeretnék elérni, hogy az előző kormány által bevezetett teherviselés helyett - miszerint a kémiai szúnyogirtás költségeinek hetven százalékát kell az önkormányzatoknak állniuk - álljon vissza a régi rend, amelyben az állam fizette a költségek felét. Ebben az esetben a rendelkezésre álló forrás elegendő lenne még egy irtásra - tette hozzá, jelezve, hogy a folytatás még így is kérdéses.

A szervezet titkára kitért arra, hogy a csapadékos időjárás miatt megszaporodott az árvaszúnyogok száma is, ez ha nem is csíp, de szintén igen "turistariasztó jelenség" az üdülőövezetben. Már több önkormányzat kezdeményezte, hogy végezzenek szúnyogirtást az árvaszúnyogok ellen is, de ezt az illetékes nemzeti park ezeknek a rovaroknak az állatok táplálékláncában betöltött fontos szerepe miatt nem engedélyezi.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza