Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utasbiztosítás vagy EU-kártya - nagy különbségek

MTI, 2010. július 01. - csütörtök 10:41
Címkék: utazás, biztosítás, unió, EU-kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával csak meghatározott szolgáltatókat, költségtérítéssel, és néha a költségek megelőlegezésével lehet igénybe venni, míg az utazási biztosítások a meghatározott limitig bármely szolgáltatót kifizetik.


A K&H Biztosító kiemeli, hogy az unión belül kölcsönösen használható az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EU-kártya), de az egyes országokban csak arra jogosít, ami a saját ország állami egészségbiztosítója szerint a hazai biztosítottaknak is jár. Ez azt jelenti, hogy csak az állami biztosítóval szerződött orvosok, kórházak szolgáltatása vehető igénybe, és rendszerint ennek is van önrésze. Sőt - emeli ki a közlemény - Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és Finnországban a teljes költséget meg kell előlegeznie annak, aki ellátásra szorul.

AFP
Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra is

Ezzel szemben az üzleti utazási biztosítások alapján a biztosítók - meghatározott limitig - bármely egészségügyi szolgáltatót kifizetik. Az Union Biztosító azt javasolja közleményében, hogy Európában célszerű legalább 10 millió forintos egészségbiztosítási limitet választani. Van azonban néhány célország - ilyen például az Egyesült Királyság, a Benelux államok, vagy éppen Izrael - ahol igen magasak az egészségügyi ellátás költségei. Az ide utazók számára legalább 20 millió forintos limittel rendelkező, magasabb kategóriájú termékeket ajánl a biztosító.

Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra, sőt a komfortosabbak kifizetik a hozzátartozók külföldi beteglátogatását is. Az Union példája egy dél-afrikai túra 20 milliós egészségbiztosítási, 5 milliós hazaszállítási, 250 ezer forintos poggyászkár- és 1 millió forintos felelősségbiztosítási limittel. Mindez napi ezer forintba kerül egy átlagos biztosítónál.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza