Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Utasbiztosítás vagy EU-kártya - nagy különbségek

MTI, 2010. július 01. - csütörtök 10:41
Címkék: utazás, biztosítás, unió, EU-kártya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával csak meghatározott szolgáltatókat, költségtérítéssel, és néha a költségek megelőlegezésével lehet igénybe venni, míg az utazási biztosítások a meghatározott limitig bármely szolgáltatót kifizetik.


A K&H Biztosító kiemeli, hogy az unión belül kölcsönösen használható az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EU-kártya), de az egyes országokban csak arra jogosít, ami a saját ország állami egészségbiztosítója szerint a hazai biztosítottaknak is jár. Ez azt jelenti, hogy csak az állami biztosítóval szerződött orvosok, kórházak szolgáltatása vehető igénybe, és rendszerint ennek is van önrésze. Sőt - emeli ki a közlemény - Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és Finnországban a teljes költséget meg kell előlegeznie annak, aki ellátásra szorul.

AFP
Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra is

Ezzel szemben az üzleti utazási biztosítások alapján a biztosítók - meghatározott limitig - bármely egészségügyi szolgáltatót kifizetik. Az Union Biztosító azt javasolja közleményében, hogy Európában célszerű legalább 10 millió forintos egészségbiztosítási limitet választani. Van azonban néhány célország - ilyen például az Egyesült Királyság, a Benelux államok, vagy éppen Izrael - ahol igen magasak az egészségügyi ellátás költségei. Az ide utazók számára legalább 20 millió forintos limittel rendelkező, magasabb kategóriájú termékeket ajánl a biztosító.

Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra, sőt a komfortosabbak kifizetik a hozzátartozók külföldi beteglátogatását is. Az Union példája egy dél-afrikai túra 20 milliós egészségbiztosítási, 5 milliós hazaszállítási, 250 ezer forintos poggyászkár- és 1 millió forintos felelősségbiztosítási limittel. Mindez napi ezer forintba kerül egy átlagos biztosítónál.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza