Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

MTI, 2010. július 01. - csütörtök 12:51
Címkék: csalás, telefon, álláshirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyre többször botlanak az álláskeresők egy emeltdíjas telefonszámba, amit adategyeztetés miatt kell felhívniuk. Volt, akinek feltűnt a 90-es hívószám, de olyan is akadt, akinek sikerült kiürítenie feltöltőkártyáját az adategyeztetés alatt.


Egy szolnok megyei álláskeresőnek 90-es telefonszámot adtak meg, amikor egy, az interneten megjelent álláshirdetésre jelentkezett. Arról tájékoztatták, hogy csak 60 forintba fog kerülni a hívás percenként. Ő azonban utánanézett és kiderült: nem hatvan, hanem hatszázhuszonöt forint a megadott szám percdíja. Ezek után inkább úgy döntött nem hívja fel a számot. A szolnoki S. István viszont megtette.

"A feleségem vette észre a hirdetést, amiben áruterítőt kerestek. Felhívtam a hirdetésben szereplő 30-as számot, s pár kérdés után a férfi azt mondta, megfelelek az állásra, és hívjam a cégük személyzeti osztályát, ahol felveszik az adataimat" - mondta el István. "Ezután megadta a 90-es számot, amit többször, több telefonról is próbáltam tárcsázni, de volt, hogy senki nem vette fel, és volt, amikor foglaltat jelzett. Végül a kártyás mobilomról sikerült felhívnom. Amikor első alkalommal felvették, senki nem szólt bele. Amikor újra hívtam a számot, egy hölgy vette fel. Elkezdte ecsetelni, hogy egy szolnoki telephelyről kellene az árut teríteni. Közölte azt is, hogy majd még egy személyes elbeszélgetésre is fel kell menni Budapestre."


"A hölgy, aki felvette a telefont, természetellenesen lassan beszélt"

"Ezután elkérte az adataimat. Megmondtam a nevem, amit újra megkérdezett, arra hivatkozva, hogy nem értette jól. Érdekes módom a címemmel is ugyanígy jártunk, azt is kétszer kellett elmondanom. Ígérte, hogy egy hét múlva visszahívnak, és közlik, hogy felvesznek-e. Idáig jutottunk a beszélgetésben, amikor megszakadt a vonal, mert elfogyott a pénz a kártyámról. Azt tudni kell, hogy közvetlenül a hívás előtt töltöttem fel 1500 forinttal, és korábbról volt még rajta mintegy 600 forint. Összesen tehát 2100 forintba került a pár perces beszélgetés. Egyébként az egy hét eltelt, de nem méltattak arra, hogy visszahívjanak" - közölte István.

Hasonlóan járt egy tiszajenői fiatalember, aki a nevét nem kívánta elárulni. "Nálam az kellett volna, hogy gyanút keltsen, hogy a hölgy, aki felvette a telefont, természetellenesen lassan beszélt. Furcsálltam kicsit, de túltettem rajta magam. Azután amikor az adataimat vette fel, többször is egy kis türelmet kért, amíg felviszi a számítógépbe. Amióta az önök cikkéből megtudtam, hogy az interneten diszkrét társközvetítésnél is ugyanez a telefonszám szerepel, amiatt aggódom, hogy vajon mire fogják használni a személyes adataimat, hiszen elkérték a nevemet, édesanyám nevét, a lakcímemet. Azt is ígérték, hogy egy hét múlva vissza fognak hívni. Tegnap letelt az egy hét, de nem hívtak. Körülbelül három és fél percig beszéltünk, jövő héten fogom megkapni a telefonszámlát, akkor derül ki, hogy pontosan mennyibe került nekem ez a beszélgetés. Úgy döntöttem mindenképpen bejelentést teszek a rendőrségen."

Fontos, hogy a megkárosítottak jelentkezzenek a rendőrségen, mert egy-egy esetben a kár értéke valószínűleg nem haladja meg a húszezer forintot, ami miatt csak szabálysértési eljárás indul. Viszont, ha megállapítják, hogy több károsultja is van a csalásnak, és értéke meghaladja a húszezer forintot, akkor üzletszerűen elkövetett csalás miatt indulhat büntető eljárás — mondta el Szabó Zita a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mr. Dékány Endre, 2019. november 27. - szerda 19:14

Szüksége van hitelre? Ha igen, e-mailt: (dakany.endre@gmail.com) további információkért. Sürgős kölcsön ajánlat.

Mehmet Hakan, 2018. május 22. - kedd 13:30

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős kölcsönt keresnek az üzleti vállalkozások megkezdéséhez és az üzleti terjeszkedéshez. kínálunk diákhitel, auto stb válasz nekünk e-mailben további információért mehmethakan117@gmail.com

Kadri, 2017. szeptember 11. - hétfő 14:03

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős kölcsönt keresnek az üzleti vállalkozások megkezdéséhez és az üzleti terjeszkedéshez. kínálunk diákhitel, auto stb válasz nekünk e-mailben további információért kadrizoltan@gmail.com

páljános sándor, 2014. július 31. - csütörtök 07:59

Tegnap este egy 90 es előhívó számra küldtem kb. 30 SMS-t Félek, hogy lehúzásról van szó?. Kiváncsi lennék, kb. mennyit buktam ezen a történeten???

Szlovicsák János, 2013. november 15. - péntek 11:33

Éppen itt tartok egy ilyen hirdetést a kezemben. A hirdetés szövege pontosan a Szuperinfóban jelent meg: "OTTHON végezhető! Tollak és egyebek összeállítása. 06-90/603-607" Október 31-i szám Dél-Pest megyei kiadvány.

Fefe Spam folder-be ezzel a majommal. , 2012. november 22. - csütörtök 09:30

Fe-Fe az IP cím sem ártott volna :) Köszi samsung_termek@freemail.hu komoly cég lehet freimailes lúzer. Ezeket rögtön spam miatt kell feltolni vagy a NAV-nak kell bejelenteni IP után megtalálható a gyüjtögető majom. Netes munkakörben apród jofogás ingyen hirdetések express és így tovább tombol a lehúzás több feljelentés már megtörtént több csoportban elkövetett országos lehúzásban részvevőket most gyűjtik be a zsaruk 600-700 db károsult van .elkövetőnként több ezer feljelentés és ügy 500-600 5000 -10000 ft-ot csalnak ki netezőktől ONLINE munkaközvetitők , gyakorlatilag nincs munka csak lehúzás. Ausztriai munka fő trógere Windelbach Lajos nevű tróger ki 10000 ft-okat csalt ki emberektől / Kopf. Az ehhez hasonló számokra már meg kellett volna tanulni SOHA NEM KÜLDÜNK SMS-t nem válaszolunk. 06-90-619-912

Fe-Fe, 2012. november 21. - szerda 20:27

A Samsung "nevében" csomagod érkezett, levél a samsung_termek@freemail.hu címről. Azonosító szám? Néhány egyszerű érdés és a helyes válasz után: Gratulálunk! Részvételhez küldd el sms-ben az OK kulcsot a 06-90-619-912-es telefonszámra!

Sándor, 2012. május 16. - szerda 20:54

Ma találtam egy álláshirdetést 90 -es számmal, beírtam a számot Google - ba, erre kijött 3 db, egymástól eltérő profilú ingyenes weboldal: egyik "otthoni munkát" kínál, másik idősebbekre specializált társkeresőnek -programszervezőnek tűnik, a harmadik terjesztős és áruterítő munkatársakat keres... Hmm... mintha lenne itt már egy hasonló témájú hozzászólás. Mondjuk, lehet, a szám új, mert az emelt díjas szám keresőkön nincs rá találat. A kilencven után a szám így folytatódik: 603 901. Nekem elég gyanús. Van esetleg, aki felhívta őket?

Adategyeztetés = Magad szolgáltatod ki magad vad idegen embereknek !, 2012. március 04. - vasárnap 20:57

X Y Kft dobálja a hiteleket , az biztos ha magyarban veszel fel kölcsönt főleg ilyen lúzer cégeken keresztűl már jobb ha holnap kiköltözöl a lakásodból , a kocsidról a második hónaptól lemondhatsz.A felszámoló cégekenk sem kizárt átadják az adataidat. Hasonló cégekről gyorsan hitel majd hitelmentő ajánaltokat kapsz úgymond hitele tanácsokat , még a magyar spammeren is olvashatunk sok jó tanácsot leleplező blog yx cégről , soha ilyen cégektől 1 ft-sem. Főleg nem hogy még nem is beszéltél velük de már lehúznak 1000 ft-al majd jön a többi akár több tizezer ft SMS és + 90-es számokra emberek ébredjetek már fel !

Ez egy nem gyenge banda :D , 2012. március 04. - vasárnap 20:44

CSAK ÜSSÉTEK BE A SZÁMOT 06-20/314-81-08 A GOOGL-BA , LÁSS CSODÁT :D. Ezeknek a hirdetéseknek a 90 %-a lehúzás átverés emberek :) MInt ahogy mail spamek 90 /-a is .


1 2

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza