Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyszerűsödik az e-fizetés

MTI, 2010. július 01. - csütörtök 15:41
Címkék: SEPA, e-kereskedelem, euró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tovább folytatódik az Egységes Euró Fizetési Övezet (azaz a Single Euro Payments Area, SEPA) szabványainak átvétele, így a magyar bankok ügyfelei az euró kedvező hatásaiban már a bevezetés előtt részesülhetnek - közölte a Magyar SEPA Egyesület.


A Magyar SEPA Egyesületet 2008-ban hozták létre a legnagyobb magyarországi bankok, azzal a céllal, hogy elősegítse a SEPA szabványainak magyarországi átvételét. A SEPA lényege, hogy a gazdasági szereplők euróval - úgy belföldön, mint a határokon át - egységes szabályok szerint fizethessenek. Mivel a belföldi pénzforgalmi szolgáltatások helyére a jövőben a SEPA fizetések lépnek, a Magyar SEPA Egyesület célja a magyarországi bankok és az ügyfelek SEPA felkészülésének elősegítése és összehangolása.

Az egyesület megvizsgálta az e-fizetés hazai piacon történő bevezetésének lehetőségét. Ennek lényege, hogy az e-fizetésnél az internetes vásárló a kereskedő weboldalán úgy kezdeményezi a fizetést, hogy a vásárló számlavezető bankjának átutalási megbízást ad, a bank pedig egy visszavonhatatlan fizetési garanciát bocsát ki a kereskedő részére, a tényleges pénzügyi rendezés pedig úgynevezett SEPA-átutalással történik. A bevezetés ütemtervének meghatározására várhatóan 2011-ben kerül sor.


Egységes szabályok szerint fizethetünk majd az euróval

Néhány éven belül az euró átutalások és beszedések egységes módon, a belföldi pénzforgalomban megszokott színvonalon lesznek lebonyolíthatók az egész SEPA övezetben - hívja fel a figyelmet az egyesület. A SEPA-átutalás lehetőségét ma már több hazai bank kínálja ügyfeleinek, és egy bank már SEPA-beszedések teljesítésére is képes. A SEPA beszedés alapkonstrukciójának széles körű bevezetésével az egyesület szerint elsősorban a fogyasztók nyernek, akiknek bankjuk - kérésre - a terheléstől számított nyolc héten belül feltétel nélkül azonnal köteles lesz visszatéríteni a kifizetett összeget. A fogyasztó a szolgáltatással, vásárlással kapcsolatos reklamációjának ügyintézése során biztos lehet abban, hogy a vitatott összeg az ő bankszámláján kamatozik.

A SEPA beszedés fizetési módok belföldi forint műveletekre vonatkozó bevezetésének legkorábbi időpontja 2013 közepe lehet az egyesület szerint. Ezekre a fejlesztésekre akkor kerülhet sor, amikor megvalósul a bankok közötti napközben elszámolás.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza