Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötszáz forint a pótdíj, ha nincs ingyenjegy

MTI, 2010. június 28. - hétfő 10:41
Címkék: MÁV, regisztrációs jegy, pótdíj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötszáz forint pótdíjat kötelesek fizetni július elsejétől a díjmentes utazáshoz szükséges regisztrációs jeggyel nem rendelkezők a vasúton és a Volán-járatokon.


Az idén március elseje óta kell regisztrációs jegyet váltaniuk a helyközi közösségi közlekedésben - a Volán, a MÁV és a GYSEV járatain - a szociálpolitikai kedvezmény alapján díjmentesen utazóknak, köztük a hatvanöt év felettieknek, hat év alatti gyerekek, hadirokkantaknak, hadiözvegyeknek és menekülteknek.

mti
A vásárolt jegyek negyede regisztrációs jegy

A regisztrációs jegy bevezetésének célja az volt, hogy az időszakos felmérések és szakértői becslések helyett részletes és pontos adatok álljanak rendelkezésre a díjmentesen közlekedők utazásairól. Az információk a szolgáltatókkal való elszámoláskor és az utasbarát menetrendkészítésben is felhasználhatók.

Márciusban a MÁV-START, a GYSEV és a huszonnégy Volán járataira összesen több mint hárommillió regisztrációs jegyet adtak ki. A Volán-társaságoknál az összes kiadott menetjegy negyede, a vasúttársaságoknál tizenhat százaléka volt regisztrációs jegy. Döntő többségét, mintegy nyolcvanöt-kilencven százalékát ahatvanöt év felettiek váltották, az utazók pedig jellemzően húsz kilométer alatti távolságot tettek meg buszon vagy vonaton.

Forrás: MTI
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Újabb adatok, 2016. szeptember 25.

Ismét egy csaló. Ő román oldalakon próbálkozik. Név: brenda barnes. E-mail: brendabarnes606@g...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Dr. Paul, 2016. szeptember 24.

Figyelem! Figyelem!! Figyelem!!! ,

Dr. Paul John hitel cég jön a magán-, kereskede...

Kinek és hogyan fizessek vízdíjat?

monic Horvath, 2016. szeptember 23.

Monic hitel cég kínál személyi kölcsön és üzleti hitelek megfizethető kamatláb per semmis...

Karácsonyi segítség

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés