Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem fizet a SkyEurope

Munkatársunktól, 2010. június 28. - hétfő 12:41
Címkék: eljárás, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A légitársaságnak nincs fedezete a hitelezői igények kielégítésére. A felszámolás kezdete óta sok fogyasztó pénze elúszott.


A SkyEurope Légitársaság 2009.augusztus 31-én vált fizetésképtelenné, minek következtében azonnali hatállyal bevonták repülési engedélyét. Az Európai Fogyasztói Központhoz csak Magyarországról több száz bejelentés érkezett a befizetett, de a cég leállása miatt igénybe nem vett szolgáltatásról.

A felszámolási eljárás megszűntetéséről már volt egy bírói ítélet 2009. december 21-én, ám azt a hitelezők egy csoportja a jogszabályban megállapított tizenöt napos fellebbezési határidőn belül megtámadta arra való hivatkozással, hogy a SkyEurope vagyonleltára, mely a felszámolási eljárás során került megállapításra, nem volt teljes.

MTI
Buszokkal vitték haza a pórul járt utasokat
 
A hitelezők 2010. március 10-én tartott pozsonyi találkozóján fény derült arra, hogy a légitársaság elismert tartozása 123 millió euró, míg az el nem ismert tartozása 57 millió euróra rúg, ám a bevételi oldalon csak 5.7 millió eurót könyvelhetnek el. Ezen 5.7 millió eurós összegnek azonban, kétharmada a brit E-Clearrel szemben fennálló követelés. Az E-Clear szintén csődbe ment.

A SkyEurope Légitársaság tehát nem tudja fedezni sem a felszámolási eljárás díját, sem pedig a volt alkalmazottaknak a hitelezői sorban első helyen álló, több hónapnyi munkabérét jelentő, közel ötmillió eurós követelését.

A 2010.május 17-én, a Pozsonyi Megyei Bíróságon hozott ítélet értelmében a SkyEurope felszámolási eljárása lezárult, tekintettel arra, hogy a légitársaság nem tud fizetni.

Dr. Morvay György, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország igazgatója azt tanácsolja a kárvallott magyar fogyasztóknak, hogy - akik még nem tették - igényüket jelezzék a kártyakibocsátó bankjuk felé. Az EFK Belgiumban működő központja a Mastercard és a Visa társaságoktól úgy értesült, a fogyasztók kérhetik a visszatérítést, amennyiben bizonyítani tudják, hogy felvették a kapcsolatot a szolgáltatóval (SkyEurope) és megpróbálták visszakérni pénzüket.

Forrás: EFK
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza