Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Háromszázezren érkeztek hétvégén az Adriára

MTI, 2010. június 28. - hétfő 16:50
Címkék: Adria, turista, Horvátország, nyaralás, kuna
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elégedettek a szezonkezdettel a horvát üdülőhelyeken, hét végén mintegy háromszázezer turista látogatott a tengerpartra.


Az első igazi nyári hétvégének köszönhetően a repülőterek, kompkikötők és autóbusz-pályaudvarok forgalma jelentősen nőtt. Az Adriára érkező, mintegy háromszázezer vendég túlnyomó többsége külföldi, a hazaiak aránya nagyjából tíz százalék.

A szálláshelyek tulajdonosai a tavalyihoz képest elégedettek a mostani, még előszezonnak számító időszak eredményével. Ilyenkor még nagyjából tizenöt százalékkal olcsóbbak az árak, mint a főszezonban - írta a Slobodna Dalmacija napilap internetes kiadása. A statisztikai adatok szerint Dubrovnik, Brela, a Zára melletti Petrcane, Biograd, Split, Sibenik, valamint Umag, Porec és Abbázia szállodáinak tulajdonosai örülhettek jelentősebb forgalomnövekedésnek.

AFP
Sokan inkább a szálloda medencéjét választják


Dubrovnikban nyolc százalékkal vannak most többen mint tavaly, amiben vélhetően szerepet játszik az apartmankiadók és az éttermek tulajdonosainak akciója. Összefogásuk eredményeként a dalmát városban hét napot töltő vendégek két alkalommal, fejenként 1.400 kunáért (1 kuna 39,35 forint) étkezhetnek a helyi éttermekben.
A SEEbiz.hr portál közlése szerint foglaltságban a legjobb eredményt a makarskai riviérán könyvelhetik el, Brela és Tucepi szállodái között akad olyan, ahol negyven százalékkal többen vannak mint tavaly ilyenkor. A környéken jelentősen nőtt az orosz turisták száma, egyes hotelekben a múlt évihez képest négyszer többen foglaltak szállást.

A horvát idegenforgalom szereplői azért is várják nagy reményekkel a szezont, mert az idén az első negyedévben jelentősen csökkent az ágazat bevétele. A horvát statisztikai hivatal (Crostat) adatai szerint az első negyedévben 11,5 százalékkal, 1.759 millió kunára csökkent a vendéglátásból és szálláshelyek értékesítéséből befolyó bevétel. Ráadásul az árak 2,4 százalékkal emelkedtek, így a bevétel csökkenése reálértékben 13,6 százalékos. A vendéglátás és a szállodaipar közvetlenül 62 ezer embert foglalkoztat Horvátországban, harmadrészük hotelben dolgozik.

Horvátország tavaly - az előző évihez képest - mindössze egy százalékkal kevesebb, 9,3 millió külföldi turistát fogadott, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma azonban változatlanul 56,3 millió volt. A horvátok abban reménykednek, hogy idén a görögországi válság, illetve a német takarékossági intézkedések miatt többen választják az autóval is könnyen elérhető horvát Adriát.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza