Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Száz napja tört ki az izlandi Eyjafjallajökull

MTI, 2010. június 25. - péntek 16:11
Címkék: Izland, Eyjafjallajökull
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Száz napja, április tizenötödikén tört ki az izlandi Eyjafjallajökull gleccservulkán és bár jó egy hónapja már nem is bocsát ki vulkáni hamut, de Rikke Pedersen, a reykjavíki vulkanológiai intézet szakértője szerint még nem lehet lefújni a riadót.


"Nem tudnék időpontot kitűzni az Eyjafjallajökull búcsúpartijára. Még bármi megtörténhet." - mondta Rikke Pedersen. A repülőgépek hajtóművére veszélyes vulkáni hamufelhő heteken át bénította meg a légiközlekedést Európa légterében, felőrölve mind az utasok, mind a légitársaságok idegeit. Április 15 és 21 között több mint százezer járat esett ki, az így okozott kár pedig több milliárd euróra rúg.

Rikke Pedersen valószínűtlennek tartja, hogy hasonló kitörésre még egyszer sor kerülhetne, "de ebben nem lehetünk biztosak. A kitörést még nem nyilváníthatjuk befejezettnek" - mondta. A vulkanológia intézet szakemberei "különlegesnek" és "meglepetésekkel telinek" találták a gleccser alatti tűzhányó kitörését, ezért is ódzkodnak attól, hogy pontosabb előrejelzésekbe bocsátkozzanak.

AFP
Száz napja tört ki az izlandi Eyjafjallajökull

A gleccser környékén sokkal zöldebb a fű, mint valaha. Az ottani lakosok, földművesek és szállodatulajdonosok heteken át kemény küzdelmet folytattak a lehulló hamuval. A szigetország halászat után második legnagyobb bevételi forrása a turizmus egy hajszálon úszta meg az összeomlást. Tavasszal közlekedési nehézségek miatt még visszaestek a foglalások, a nyári szezonra azonban már minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Azóta már vulkáni hamut is lehet vásárolni internetes aukciós oldalakon.

Vulkánlátogató túrákat még nem rendeznek, mert a terület továbbra is le van zárva, meg egyébként sem lehetne semmi látványosságra számítani. Legfeljebb a reykjavíki kutatóintézet munkatársait és a világ minden tájáról odaérkezett vulkanológusokat lehet látni szorgos mintagyűjtés közben. "Hihetetlen mennyiségű izgalmas tudományos információra tettünk szert" - büszkélkedett Rikke Pedersen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza