Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Háromszáz szakmunkást vertek át a csalók

MTI, 2010. június 25. - péntek 15:01
Címkék: csalás, bíróság, ítélet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jogerőssé vált az ítélet abban a büntetőügyben, amelyben az elkövetők csaknem háromszáz építőipari szakmunkástól csaltak ki pénzt külföldi munka ígéretével. A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint ezzel megnyílt az út a megítélt polgári jogi igények érvényesítése előtt, az ehhez szükséges jogerős ítéletet a sértettek átvehetik a bíróságon.


A Fővárosi Bíróság (FB) arról tájékoztatott, hogy első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság R. Joze vádlottat háromszáz, N. Brigittát kétszázkilencvennyolc rendbeli csalás miatt találta bűnösnek. Az FB másodfokon eljárva május 14-én hirdetett ítéletet, az ítélet jogerős.

A vádlottak a Sinergo Consulting Limited cégen keresztül 2007 februárja és 2008 márciusa között különböző hirdetési újságokban és az interneten szakmunkásoknak külföldi állásokat kínáltak az építőipar területén több országba. A hirdetésre jelentkezőkkel R. Joze és N. Brigitta először telefonon beszélt.


Kilencven eurót kértek a szerződés aláírásakor

Elmondták az érdeklődőknek, hogy bizonyos összeget - általában kilencven eurót vagy az annak megfelelő 23.500 forintot - hozzanak magukkal, mert amikor a szerződéseket megkötik, ezt az összeget ki kell fizetni. A munkavállalóknak azt a tájékoztatást adták, hogy néhány hónapon belül munkához jutnak, a munka azonban valójában nem volt biztosítva.

A Fővárosi Bíróság közölte: a sértettek nagy számára, valamint a megítélt polgári jogi igényekre tekintettel a bíróság közlemény útján értesíti az érintetteket arról, hogy a polgári jogi igényeiket végrehajtás útján érvényesíthetik és az ehhez szükséges, írásba foglalt jogerős ítéletet a Fővárosi Bíróság Büntető Kezelőirodájában vehetik át.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Leel-Őssy Géza, 2010. július 06. - kedd 20:52

Jó,hogy a régi gyakorlatnak megfelelően nem bontották 300 szabálysértési ügyre!!

Molnár Csaba, 2010. július 05. - hétfő 17:03

Hát igen itt már ritkán lehet találni biztos munkát külföldön.

MANÓCSKA., 2010. július 03. - szombat 19:34

Végrehajtás ó!Nem kell külföldre menni,ahhoz hogy becsapják a dolgozókat.Elég ha a Konzultex Kft vagy Bt-hez megy dolgozni.Ahol ebben az évben nem fizettek egy Forint munkabért sem!!Bár hivatalosan elengedtek minden dolgozót március végével.Az ügyvezető Győrvári Márta kijelentette ő nem fog fizetni senkinek!!De Kadarkúton a varrodába ahol dolgoztunk,mint egy rabszolga pénz nélkül,most a nyalisok Zárt ajtók mögött dolgoznak.Ez évben 38400000Ft-ot felvettek az Államtól munkahelyteremtés címén,Amit Kaposváron nyit.Lehet jelentkezni ingyen munkásnak!!!Ami bérünket ha valaki betudná hajtani rajtuk,ezen az oldalon jelentkezzen!!

Manó, 2010. június 30. - szerda 11:04

De milyen ítélet lett jogerős? Kimaradt a büntetés a cikkből.

Gyula, 2010. június 26. - szombat 13:49

Ezeknek tárgyalás nélkül 20-25-év fegyházat kell adni.

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés