Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Háromszáz szakmunkást vertek át a csalók

MTI, 2010. június 25. - péntek 15:01
Címkék: csalás, bíróság, ítélet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jogerőssé vált az ítélet abban a büntetőügyben, amelyben az elkövetők csaknem háromszáz építőipari szakmunkástól csaltak ki pénzt külföldi munka ígéretével. A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint ezzel megnyílt az út a megítélt polgári jogi igények érvényesítése előtt, az ehhez szükséges jogerős ítéletet a sértettek átvehetik a bíróságon.


A Fővárosi Bíróság (FB) arról tájékoztatott, hogy első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság R. Joze vádlottat háromszáz, N. Brigittát kétszázkilencvennyolc rendbeli csalás miatt találta bűnösnek. Az FB másodfokon eljárva május 14-én hirdetett ítéletet, az ítélet jogerős.

A vádlottak a Sinergo Consulting Limited cégen keresztül 2007 februárja és 2008 márciusa között különböző hirdetési újságokban és az interneten szakmunkásoknak külföldi állásokat kínáltak az építőipar területén több országba. A hirdetésre jelentkezőkkel R. Joze és N. Brigitta először telefonon beszélt.


Kilencven eurót kértek a szerződés aláírásakor

Elmondták az érdeklődőknek, hogy bizonyos összeget - általában kilencven eurót vagy az annak megfelelő 23.500 forintot - hozzanak magukkal, mert amikor a szerződéseket megkötik, ezt az összeget ki kell fizetni. A munkavállalóknak azt a tájékoztatást adták, hogy néhány hónapon belül munkához jutnak, a munka azonban valójában nem volt biztosítva.

A Fővárosi Bíróság közölte: a sértettek nagy számára, valamint a megítélt polgári jogi igényekre tekintettel a bíróság közlemény útján értesíti az érintetteket arról, hogy a polgári jogi igényeiket végrehajtás útján érvényesíthetik és az ehhez szükséges, írásba foglalt jogerős ítéletet a Fővárosi Bíróság Büntető Kezelőirodájában vehetik át.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Leel-Őssy Géza, 2010. július 06. - kedd 20:52

Jó,hogy a régi gyakorlatnak megfelelően nem bontották 300 szabálysértési ügyre!!

Molnár Csaba, 2010. július 05. - hétfő 17:03

Hát igen itt már ritkán lehet találni biztos munkát külföldön.

MANÓCSKA., 2010. július 03. - szombat 19:34

Végrehajtás ó!Nem kell külföldre menni,ahhoz hogy becsapják a dolgozókat.Elég ha a Konzultex Kft vagy Bt-hez megy dolgozni.Ahol ebben az évben nem fizettek egy Forint munkabért sem!!Bár hivatalosan elengedtek minden dolgozót március végével.Az ügyvezető Győrvári Márta kijelentette ő nem fog fizetni senkinek!!De Kadarkúton a varrodába ahol dolgoztunk,mint egy rabszolga pénz nélkül,most a nyalisok Zárt ajtók mögött dolgoznak.Ez évben 38400000Ft-ot felvettek az Államtól munkahelyteremtés címén,Amit Kaposváron nyit.Lehet jelentkezni ingyen munkásnak!!!Ami bérünket ha valaki betudná hajtani rajtuk,ezen az oldalon jelentkezzen!!

Manó, 2010. június 30. - szerda 11:04

De milyen ítélet lett jogerős? Kimaradt a büntetés a cikkből.

Gyula, 2010. június 26. - szombat 13:49

Ezeknek tárgyalás nélkül 20-25-év fegyházat kell adni.

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés