Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Debreceni győzelem az unió hamisítás elleni pályázatán

Munkatársunktól, 2010. június 25. - péntek 13:21
Címkék: hamisítás, unió, pályázat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átvették nyereményüket Brüsszelben a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai, akik az Európai Parlament és az Európai Bizottság "Színtiszta utánzat" című kreatív pályázatán videofilm kategóriában győzedelmeskedtek.


A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte kisfilmjével az Európai Parlament és az Európai Bizottság "Színtiszta utánzat" ("REAL Fake") címmel kiírt kreatív pályázatát. Az iskoláknak a Hamisítással és a Kalózkodással foglalkozó Európai Megfigyelőközpont logójának, pecsétjének megjelenítésére javasolt ötletükkel, illetve a hamisítás és kalózkodás témájával kapcsolatos alkotásokkal (novella, film, játék stb.) pályázhattak.

A debreceni iskola kisfilmmel pályázott, amelyben a hamis termékek veszélyeire, a gyenge minőségre, valamint a biztonsági és egészségügyi kockázatokra ötletes megoldással klasszikus mesék jelenetein keresztül mutattak rá, amelyeket maguk a diákok adtak elő. A debreceni iskola kreativitását a pályázat zsűrije a pályázatra beérkező több száz alkotás közül a legjobbnak ítélte videofilm kategóriában.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között június 23-án Brüsszelben, az Európai Parlamentben került sor, ahol a több tagállamból érkező diákokat, köztük a debrecenieket is - Michel Barnier, a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős biztos is köszöntötte. A több iparág által felajánlott értékes nyereményeket EP képviselők, valamint neves meghívott vendégek, többek között Philipe Lacoste és a divattervező, korábbi modell Yasmin Le Bon adták át a győzteseknek.


A debreceni diákok első helyet érő kisfilmje

A Hamisítás és a Kalózkodás Megfigyelőközpontját az Európai Bizottság 2009-ben hozta létre annak érdekében, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki az ipar, a közigazgatási hatóságok és a fogyasztók között a hamisítás és a kalózkodás elleni küzdelemben. A Megfigyelőközpont a tapasztalatcsere, a tudatosságnövelés és a jogérvényesítéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatok megosztása terén lát el feladatokat. A szervezet létrehozását a hamisítás és kalózkodás robbanásszerű terjedése tette szükségessé. A hamisítás ma már gyakorlatilag minden termékcsoportot érint, nem csak luxuscikkeket, de a háztartási elektronikai készülékeket, az autóalkatrészeket, játékokat, élelmiszereket és gyógyszereket is hamisítják, így a jelenség az elmúlt két évtizedben az egyik legfenyegetőbb világgazdasági problémává nőtte ki magát.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint a hamisított és kalóz árukkal folytatott nemzetközi kereskedelem volumene 2007-ben elérte a kétszázötvenmilliárd dollárt. Az unió vámtisztviselőinek tapasztalatai szerint hat éve folyamatosan nő azon esetek száma, amelyekben a vámhatóság fellépésére volt szükség. Az uniós hatósági szervek 2008-ban több mint százhetvennyolcmillió hamisított vagy kalóz árucikket tartóztattak fel, ami jelentős növekedés a 2007-ben lefoglalt hetvenkilencmillió árucikkhez képest.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

oceanicfinance, 2017. november 22.

Hitelre van szüksége? Keresett már hol lehet kölcsön? Megpróbált valamilyen kölcsönt kapni?...

Nincs több egyoldalú szerződésmódosítás

Hobelman Finance, 2017. november 21.

Hitelre van szüksége? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Hobelman Finance and Mortgages Limited c...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

REMY.CREDIT, 2017. november 21.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1%{REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége va...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés