Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Debreceni győzelem az unió hamisítás elleni pályázatán

Munkatársunktól, 2010. június 25. - péntek 13:21
Címkék: hamisítás, unió, pályázat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átvették nyereményüket Brüsszelben a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai, akik az Európai Parlament és az Európai Bizottság "Színtiszta utánzat" című kreatív pályázatán videofilm kategóriában győzedelmeskedtek.


A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyerte kisfilmjével az Európai Parlament és az Európai Bizottság "Színtiszta utánzat" ("REAL Fake") címmel kiírt kreatív pályázatát. Az iskoláknak a Hamisítással és a Kalózkodással foglalkozó Európai Megfigyelőközpont logójának, pecsétjének megjelenítésére javasolt ötletükkel, illetve a hamisítás és kalózkodás témájával kapcsolatos alkotásokkal (novella, film, játék stb.) pályázhattak.

A debreceni iskola kisfilmmel pályázott, amelyben a hamis termékek veszélyeire, a gyenge minőségre, valamint a biztonsági és egészségügyi kockázatokra ötletes megoldással klasszikus mesék jelenetein keresztül mutattak rá, amelyeket maguk a diákok adtak elő. A debreceni iskola kreativitását a pályázat zsűrije a pályázatra beérkező több száz alkotás közül a legjobbnak ítélte videofilm kategóriában.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között június 23-án Brüsszelben, az Európai Parlamentben került sor, ahol a több tagállamból érkező diákokat, köztük a debrecenieket is - Michel Barnier, a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős biztos is köszöntötte. A több iparág által felajánlott értékes nyereményeket EP képviselők, valamint neves meghívott vendégek, többek között Philipe Lacoste és a divattervező, korábbi modell Yasmin Le Bon adták át a győzteseknek.


A debreceni diákok első helyet érő kisfilmje

A Hamisítás és a Kalózkodás Megfigyelőközpontját az Európai Bizottság 2009-ben hozta létre annak érdekében, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki az ipar, a közigazgatási hatóságok és a fogyasztók között a hamisítás és a kalózkodás elleni küzdelemben. A Megfigyelőközpont a tapasztalatcsere, a tudatosságnövelés és a jogérvényesítéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatok megosztása terén lát el feladatokat. A szervezet létrehozását a hamisítás és kalózkodás robbanásszerű terjedése tette szükségessé. A hamisítás ma már gyakorlatilag minden termékcsoportot érint, nem csak luxuscikkeket, de a háztartási elektronikai készülékeket, az autóalkatrészeket, játékokat, élelmiszereket és gyógyszereket is hamisítják, így a jelenség az elmúlt két évtizedben az egyik legfenyegetőbb világgazdasági problémává nőtte ki magát.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint a hamisított és kalóz árukkal folytatott nemzetközi kereskedelem volumene 2007-ben elérte a kétszázötvenmilliárd dollárt. Az unió vámtisztviselőinek tapasztalatai szerint hat éve folyamatosan nő azon esetek száma, amelyekben a vámhatóság fellépésére volt szükség. Az uniós hatósági szervek 2008-ban több mint százhetvennyolcmillió hamisított vagy kalóz árucikket tartóztattak fel, ami jelentős növekedés a 2007-ben lefoglalt hetvenkilencmillió árucikkhez képest.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza