Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszaeső szeszpancsoló őrizetben

Munkatársunktól, 2010. június 25. - péntek 12:41
Címkék: csalás, VPOP, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Somogy megyei vámnyomozók 2010. június 24-én sikeres akciót hajtottak végre, melynek során egy kaposvári garázsból és az előtte álló gépkocsikból közel ezer liter tömény szesz előállítására alkalmas - adózás alól elvont - "tisztaszeszt" találtak.


A közel két és fél millió forint értékű alkoholterméket és a bűncselekmény elkövetéséhez használt két nagy értékű személygépkocsit a vámnyomozók lefoglalták, és jövedéki orgazdaság bűntette miatt nyomozást indítottak a kaposvári elkövetők ellen.

Az ügy érdekessége, hogy a bűncselekményt egy helyi család követte el. Az apa nem volt ismeretlen a pénzügyőrök számára, mivel tőle, a kaposvári családi házából az év elején közel négyezer liter ismeretlen eredetű, adózatlan szeszes folyadék, különféle ízű aromák, színező anyagok kerültek elő.

Az apa az alkoholos folyadékot előállítást követően kisebb tételekben kiszerelte, majd értékesítette, ezért vele szemben jelenleg is folyik büntetőeljárás több mint tizenegymillió forint értékű adózás alól elvont jövedéki termék előállítása és értékesítése miatt. A nyomozóhivatal, tartva attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, az apát őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatására.

Az eset pikantériája, hogy az őrizetbe vett férfi - aki egyébként ismert szeszfőzdés - korábban több alkalommal nyilatkozott a helyi médiában a pancsolt szeszesitalokkal kapcsolatban, rámutatva azok egészségkárosító hatásaira.

Forrás: VPOP

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés