Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis tárgyak a nyári fesztiválokon

Munkatársunktól, 2010. június 24. - csütörtök 10:51
Címkék: hamisítás, VPOP, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A soproni VOLT Fesztiválon is jelentkezik a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hamis tárgyakat bemutató, a "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" című kiállítása. A rendezvény a világszerte egyre nagyobb problémát jelentő, az autóalkatrészektől a gyógyszerekig szinte már minden terméket érintő hamisítás veszélyeire, társadalmi és gazdasági következményeire kívánja felhívni a figyelmet.


2010-ben utazó kiállítás formájában viszi tovább a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a tavaly decemberben, a Magyar Szabadalmi Hivatal épületében bemutatott "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" című kiállítását. A korábbi székesfehérvári, veszprémi, pécsi és győri helyszínek után a rendezvény június végén a soproni VOLT fesztiválra is ellátogat. A hűség városában június 30. és július 3. között tekinthetik meg a tárlatot a fesztivállátogatók.

A soproni helyszínnel kezdetét veszi a fesztiválszezon a HENT nyári programjában is. A VOLT fesztivált követően a kiállítás a debreceni Campus fesztiválon is bemutatásra került, majd a tervek szerint a Művészetek Völgyébe és a Szegedi Ifjúsági Napokra (SZIN) is ellátogat.

MTI
Több nyári fesztiválra is ellátogat a HENT kiállítása

A kiállítás a legkülönfélébb hamis termékek és információs anyagok segítségével figyelmeztet a hamisítványok megvásárlásával járó kockázatokra. Egy lakás elrendezése szerint felépülő tárlaton az érdeklődők megismerhetik, hogy a mindennapok során hol, milyen hamisítványokkal kerülhetnek kapcsolatba, milyen veszélyeket jelentenek ezek rájuk nézve, és mit tehetnek annak érdekében, hogy elkerüljék az ezek megvásárlásával, használatával, adott esetben fogyasztásával járó problémákat.

A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikumok, valamint hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről.

Az információs anyagok a hamisítás elleni fellépés tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás hatásairól és következményeiről, valamint a veszélyek elkerülésének módjairól adnak tájékoztatást. Mindezek mellett a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársainak segítségével a látogatók kipróbálhatják a csőgörényt, amellyel csomagok rejtett tartalmát lehet felfedni. A VPOP által tartott előadások alatt a hamisítók trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait is pedig megismerhetik.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza