Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sosem volt ilyen alacsony a diákhitel kamata

MTI, 2010. június 24. - csütörtök 11:31
Címkék: diákhitel, kamat, változás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Július 1-től az eddigi 9,5 százalékról 8,5 százalékra csökken a diákhitel kamata; ez a legalacsonyabb kamatszint a hallgatói hitelezés 2001-es fennállása óta - közölte Őri András, a központ kommunikációs vezetője.


Tájékoztatása szerint az igazgatóság a jogszabály szerinti féléves vizsgálata során döntött a kamatmérséklésről. "A diákhitelezés átlagos forrásköltsége a Diákhitel Központ tudatos finanszírozási politikájának, illetve a csökkenő hozamkörnyezetnek köszönhetően csökkenhetett tovább az idén is. Emellett a másik két, kamatot befolyásoló tényező - kockázati kitettség és működési költségek- továbbra is kedvezően alakult. Az ügyfelek változatlanul kiváló törlesztési fegyelme tovább csökkentette a kockázati kitettséget" - fűzte hozzá.

mti
Kiváló a diákhitelesek törlesztési fegyelme

A működési költségekre most felszámított kamatelem pedig nem csak a stabil működésre biztosít alapot, hanem arra is, hogy a társaság folytathassa a kezdeti években elhatárolt költségeinek feloldását, amelyet ilyen ütem mellett a közeljövőben teljesen fel is szabadíthat. E tényezők együttes hatása tette lehetővé a Diákhitel kamatának 9,5 százalékról 8,5 százalékra történő csökkentését - húzta alá Őri.

A kommunikációs vezető arra is, hogy a felvehető összegek nem változtak. A költségtérítéses diákok maximum havi ötven-, az államilag finanszírozott képzésben tanulók legfeljebb havi negyvenezer forintot igényelhetnek. Emellett a negyven év alatti felsőoktatásban tanulók továbbra is választhatják a havi harminc-, huszonöt-, huszonegy- és tizenötezer forintos kölcsönösszegeket nem csak a hazai, de külföldi tanulmányaik folytatása során is. Egy korábbi kormányrendelet értelmében, speciális esetben - ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők - havonta további tízezer forinttal nőhet az igényelhető összeg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza