Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Roamingveszély határon belül - friss térképpel

MTI, 2010. június 23. - szerda 12:51
Címkék: NHH, roaming,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megújult a szándékolatlan roaming veszélyeire figyelmeztető térkép - közölte Takács Péter, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) sajtótájékoztatóján.


Az NHH honlapjáról elérhető térkép arról tájékoztat, hogy mely területeken áll fent fokozottan annak a veszélye, hogy az országhatárok közelében tartózkodók mobiltelefonja telefonálás, vagy internetezés közben automatikusan egy másik ország szolgáltatójának hálózatára vált át - emelte ki Takács Péter. Rámutatott: kézi hálózatváltás beállításával elkerülhető a szándékolatlan roaming, amely mobilinternetezés esetén rendkívül magas számlákat tud okozni. Hozzátette: a szándékolatlan romaing térképen a hagyományos GSM hálózat mellett a hatóság első ízben feltüntette azokat a helyeket is, ahol a szándékolatlan hálózatváltás az internetezés közben használt 3G/UMTS rendszereken is előfordul.


Kötelező lesz az adatforgalmi limit használata az unióban

Takács Péter emlékeztetett: az Európai Unió roamingrendelete alapján az uniós országokban tartózkodva a hívásfogadás percenkénti legmagasabb bruttó ára az eddigi 66,90 forintról 51,66 forintra, a hívásindítás legmagasabb kereskedelmi ára pedig 151,41 forintról 134,32 forintra csökken júliustól. Aláhúzta: a roaming tarifákat továbbra is a szolgáltatók határozzák meg, az árak azonban nem haladhatják meg az unió hivatalos lapjában megjelent 275,53 forintos euróárfolyammal számolt maximális értékeket.

Rámutatott: az SMS küldés ára júliustól 38,94 forint után bruttó 37,88 forint lesz, míg az adatroaming nagykereskedelmi ára megabájtonként egy euróról 0,8 euróra csökken. Júliustól kötelező lesz az unió területén mobilinternet-roamingot használó ügyfelek számára egy adatforgalom limit beállítása is, amely alapértelmezett esetben ötven eurós határt jelent majd. Takács Péter hangsúlyozta: a megújított roaming térkép, valamint az adatforgalmi limit révén várhatóan javul majd a fogyasztók helyzete és kevesebb lesz az olyan fogyasztó, akiknek váratlanul magas mobilszámlákat kell majd kifizetniük.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza