Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csillagos ötös a magyar Európai Fogyasztói Központnak

MTI, 2010. június 23. - szerda 09:41
Címkék: EFK, minősítés, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Bizottság Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága a megszerezhető legmagasabb minősítéssel értékelte az Európai Fogyasztói Központ Magyarország 2009-es működését. Az összes értékelési kategóriában tíz pontot elnyert központ tavaly több mint ezerötszáz panaszosnak nyújtott szakmai segítséget határon átnyúló fogyasztói jogvitájában.


Morvay György, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK Magyarország) igazgatója közleményében ismerteti: tavaly a központhoz beérkezett több mint ezerötszáz fogyasztói megkeresés elsősorban az Egyesült Királyságban, Németországban, illetve a Szlovákiában telephellyel rendelkező kereskedőket érintette.

A fogyasztói jogviták túlnyomó része főként az utazással - beleértve a légiutas jogokat - illetve az elektronikus kereskedelemmel volt kapcsolatos. Az EFK Magyarország 2009-ben meghatározó szerepet töltött be a SkyEurope légitársasággal összefüggő magyar panaszok rendezésében és a közvélemény tájékoztatásában - húzta alá az igazgató.


Több mint ezerötszáz panaszosnak nyújtott segítséget a magyar EFK

Fontos szempont volt az Európai Bizottság értékelési rendszerében a központnak a békéltető testületekkel való együttműködése és a békéltető testületi rendszer fejlesztése. A 2009-es év során több fogyasztói panaszt utalt az EFK Magyarország a magyar békéltető testületek hatáskörébe, és volt rá precedens, hogy az EFK Magyarország által képviselt fogyasztóknak több mint nyolcszáz eurós kártalanítást ítéltek meg - tette hozzá Morvay György.

Az EFK Magyarország az Európai Bizottsággal, a luxemburgi Egészség- és Fogyasztóügyi Ügynökséggel, valamint az Európai Fogyasztói Központok Hálózatával is szorosan együttműködött és aktívan részt vett a hálózat közös projektjeiben. A www.efk.hu, a központ weboldala 2009-ben elnyerte a Magyar Tartalomipari Szövetség díját. Az angolul és magyarul elérhető honlapon található tájékoztatás teljes körű, átfogó és naprakész olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza