Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bűzzel a csúnya szó ellen

index.hu, 2010. június 22. - kedd 17:41
Címkék: internet, találmány,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megszületett a közösségi oldalak és fórumok trágár felhasználóinak réme: egy szerkezet, ami elviselhetetlen szagot bocsát ki magából, ha káromkodást észlel.


Az internetes fórumokon, közösségi oldalakon elharapózó trágárság elleni új fegyverről számol be a brit Daily Telegraph. Ozge Kirimlioglu feltaláló szerkezete a számítógéphez kötve folyamatosan elemzi, mit ír a felhasználó, és ha olyan kifejezést talál, ami az adatbázisában a csúnya szavak között szerepel, először csak piros fénnyel figyelmeztet, aztán elviselhetetlen bűzt ereszt ki magából.

AFP
Véget érhet a trágárkodás kora az interneten

A feltaláló elmondta, hogy az alapötletet a nagymamája adta, aki kiskorában úgy büntette meg, ha csúnyán beszélt, hogy borsszemeket kellett elrágnia. Kirimlioglu szerint a találmány segítene a trágárságot visszaszorítani a gyerekek által sűrűn látogatott közösségi oldalakon, ahol ma nem igazán tanulják meg a fiatalok, milyen szavakat illik kimondani nyilvánosan, milyeneket magánbeszélgetésekben, és mik azok, amiket még ott sem.

"Ha zavar a szavaid következménye, a kellemetlen szag, talán belegondolsz abba is, hogy másokat mennyire zavarhat, ahogy beszélsz" - mondta el a feltaláló. Hogy mivel lehetne rávenni az interneten trágárkodókat arra, hogy egy ilyen szerkezetet önszántukból rákössenek a gépükre, egyelőre rejtély.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza