Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis repülőgép-alkatrészt tessék!

Munkatársunktól, 2010. június 22. - kedd 17:01
Címkék: hamisítás, Kína, ENSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az ENSZ tanulmánya szerint szervezett bűnözők hálózatának segítségével kínai gyártók látják el hamisítványokkal az európai piacokat. A ruházati termékektől a repülőgép-alkatrészekig terjedő feketepiaci kereskedelem mintegy 8,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolít.


Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC) szerint a vámhatósági szervek minden erőfeszítésük ellenére sem tudják tartani a hamisítók által diktált iramot, nem képesek teljes egészében ellenőrizni azt az elképesztő mennyiségű szállítmányt, ami az ázsiai országokból naponta Európába érkezik. A nemzetközi szervezet által a napokban publikált "A bűnözés globalizálódása" című tanulmány megállapításai szerint az európai piacra dolgozó hamisítók legkevesebb 8,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak.

vpop
Nem bírják az iramot a vámosok

Az ENSZ megállapításai szerint elsősorban kínai hamisítók terjesztik potenciálisan veszélyes áruikat Európában, amelyhez a kontinensen működő szervezett bűnözők hálózatát használják fel. A tanulmány szerint az európai kontinensre érkező hamisítványok ötvenöt százaléka Kínából, tizenkét százaléka az Egyesült Arab Emírségek területéről, tíz százaléka pedig Tajvanról érkezik. Az így terjesztett hamis termékek között a ruházati termékektől a hamisított elektronikai cikkeken át a repülőgép-alkatrészekig szinte bármilyen árucikk szerepel.

Az unió sürgette Kínát, hogy lépjen fel az ország kiterjedt hamisítási iparága ellen. Részben ennek eredményeként négyszázkilencvenmillió dollár összértékű hamisítványt foglaltak le a tavalyi évben, míg egy évvel korábban ez az érték csak kétszázhuszonegymillió dollár volt. Az európai vámszervek naponta átlagosan százharminc szállítmányt állítanak meg hamisítás gyanújával.

A szervezett bűnözés nemzetközi kiterjedtségével foglalkozó tanulmány szerint a drog-, fegyver- és emberkereskedelemmel, továbbá hamis termékek terjesztésével foglalkozó bűnözők már napjaink egyik szuperhatalmát képezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza