Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV-s behajtás másfél év után

2010. június 21. - hétfő 11:41
Címkék: BKV, behajtás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Előzetes értesítés nélkül követel közel százezer forintot a BKV, illetve egy ügyvédi iroda olvasónk fiától. Beáta arra kíváncsi, jogos-e a követelés annak ellenére, hogy a BKV egy évig nem foglalkozott az üggyel, az ügyvédi iroda pedig egyszerű levélben szólította fel a tartozás kiegyenlítésére.


2010 márciusában Dr. Fodor ügyvédnőtől érkezett fiam nevére ajánlott levél értesítője, a levelet nem vettük át. A mai napon (06. 17) ismét kapott fiam sima, postai levelet - ugyaninnen -, ami szerint 2008 februárjában metrón, 2009 márciusában buszon, 2009 augusztusában pedig villamoson utazott bérlet, illetve jegy nélkül. A levélben az áll, hogy fiam aláírta a jegyzőkönyvet, és öt napon belül fizesse be a 72.000 Ft-os tartozást.

Fiam idén februárban töltötte be a 18. életévét, és a fent említett, márciusban a nevére küldött ajánlott levél előtt sem a BKV-tól, sem ügyvédi irodától semmilyen értesítést nem kaptam sem én - mint szülő -, sem pedig ő.


Nem ajánlott levélben érkezett a felszólítás

A kérdésem az, hogy jól gondolom-e, hogy mivel nem történt igazolhatóan átvett értesítés, a márciusi "ügy" már elévült, az augusztusi pedig idén augusztusban évül el? Továbbá, mi várható a 2008-ban történt esettel kapcsolatban, - úgy tudom metrónál öt év az elévülés - ha a fiam továbbra is tanuló, nincs és nem is volt a nevén semmi?

Amennyiben "bűnös" lenne a fiam, sem tudnám kifizetni ezt a horribilis összeget, hiszen éppen az ő tartós betegsége miatt vagyok ápolási díjon, ami 23.000 forint. Megjegyzem: a levélhez a BKV nem csatolt meghatalmazást, és nem ajánlott a levél.

A BKV-tól vagy az ügyvédi irodától nem kellett volna értesítenünk engem az állítólagos büntetésről?

Válaszukat megköszönve, tisztelettel:
J. Bea

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

lilyanne, 2011. április 07. - csütörtök 22:03

Engem ma büntettek meg az ellenőrök, mivel felnőtt bérlettel utaztam, és nem volt ez a fényképes igazolólapom hozzá, vagy mi... Én voltam a hibás, mert nem néztem utána, és nem tudtam, hogy ilyet kell csináltatni, úgyhogy munka után elmentem és csináltattam egyet... Bementem az Akácfa utcába, hogy bemutassam a bérletemet és kifizessem a 2ezer Ft-ot, erre közölték velem, hogy fizessek előtte 24ezret, mert engem 2008.06.30-án megbüntettek... A vicc az egészben, hogy 2010 augusztusában költöztem fel Pestre, előtte életemben nem bkvztam, mert mindig autóval voltam Pesten, ha az az évi kb. 1 alkalom egyáltalán számít... Mindenesetre megkérdeztem a 'kedves' ügyintézőt, hogy ez hogy lehet.. ő elkérte a személyimet, aztán közölte, hogy a személyim száma nem egyezik, pedig a büntetés idejében már rég ez a személyi igazolványom volt érvényes... És ő se értette a dolgot, de nem volt valami segítőkész... kb. adott egy papírt, hogy menjek vele másnap az ügyfélszolgálatra, és kérvényezzem az ügy kivizsgálását... de ha nem fizetem be a 2ezret, akkor ez az adósság tovább nő, azt meg nem akarom, mert én ott voltam, és be akartam fizetni. úgyhogy ilyenkor nem tudom, hogy mit kellenen csinálni. De azért idegtépő, hogy ilyenek hogy fordulhatnak elő? Mert kb. csak arra tudok gondolni, hogy vmi ismerősöm, aki tudja a címemet, a 'jóakaróm' volt, de egy ellenőr mégis hogy írhatna bírságot személyi igazolvány felmutatása nélkül? Másrészt meg én se kaptam semmi értesítőt róla, úgyhogy nem értem :S

Horváth Isabella, 2010. november 18. - csütörtök 12:14

Engem egy hete büntettek meg, mert nem vettem észre, hogy az ideiglenes diákom lejárt. Ennek előtörténete, hogy miután 2010.februárjában jelentkeztem egyetemre és igényeltem diákigazolványt, 2010.október 16-án még mindig nem érkezett meg az egyetemre. Tehát szeptemberben természetesen ki kellett váltanom egy ideiglenes diákot (ami 550 forint volt). Na most, az október 31-én lejárt, az igazat megvallva nem tudtam, hogy csak 60 napig érvényes, az én hibám volt. Meg is büntettek annak rendje és módja szerint 11-én 2000 forintra (természetesen csak akkor 2000ft, ha bemutatom a meghosszabbított ideigleneset, vagy az eredetit, ha addig megérkezne; egyébként 12000ft). Bementem az Akácfa utcába, hogy befizessem, bemutassam amit kell, de közölte velem az ügyintéző, hogy mivel van tartozásom(amit már egy ügyvéd állítólag kipostázott nekem), nem fizethetem be a 2000 ft-ot és holnap pedig már 12000ft-ra nő a tartozásom.... Ez mi???????? Soha többet semmit nem fizetek be nekik, se tartozást, se semmit. Ez a rendszer felháborító, undorító, megalázó hogy tűri egy város a rajta való élősködést.

somfai márk, 2010. november 07. - vasárnap 20:46

ide azt megírnám ugyan nem bkv s a dolog de volt olyan eset a birka centrum parkolónál h anyámat felszólították h fizessen pedig azt a rendszámú autót amiről szó volt évekkel azelőtt eladtuk ... és nem 1-2 éve hanem 5-7mert azóta vagy kétszer cseréltük a kocsit uh rendszám alapján nem is tudom hogyan lőttek be minket... a bkv meg egy haldokló adósságokban úszó korrupt cég aki a szr sziolgáltatásért horribilis összeget kér és birságol orrba szájba

Stefan Raab, 2010. október 08. - péntek 16:24

Ezek Dózsás jegyellenőrök.Lila ruciban vannak . Micsoda értelmes a pofija a palinak , jah kinevezett okostojás ,nézi a fejeket írja a neveket !Legyen a BKV-nak miből majd sikkasztani ! Jah OCCSSSSÓÓÓÓÉÉ ) :D

harlem, 2010. október 07. - csütörtök 16:04

jelezném a kedves zsidók általl sanyargatott lakosságnak,hogy ne legyünk már olyan műveltek,hogy a barátok közt előtt ülve a vacsora csatán történteken elmélkedve másnap reggel szaladunk a póstára...Ember!!!gondolkodj azért vagy ember és nem minősülsz állatnak!!!ha a magyar kimenne a dunapartra és megfogná a magyar kezét elkezdene közelíteni a partfele sorra belefujthatnánk a zsidókat a dunába..meddig élősködnek amég van mit elvenni?mindegy nyugdíjas diák,rokkant ,terhes...mi ez az emberi gyarlóság??a minap egy kis zsidó gyerek egy plázában oda ment egy magyarhoz és ráöntötte a kólát.majd mutatva rá kiröhögte..erre oda megy a csadoros anyja és annyit sem mondott h búúú..látta a történést és semmi....minek jönnek ezek ide a mi hazánkba???lopni és elnyomni mindeket...youtub izraeli elnök...érdemes megnézni..az elnök sajtónak nyiltan nyilatkozottt..elfoglalja a népének természetadta lehetőségekben bővelkedő országokat..és sorolja románia szlovénia szllovákia magyarország manhattan...szánalom a magyar ha nem áll fel és megérdemli a birka hogy vezessék...mert vezetnek az orrunknál...CSAK Külső a Felszín ami sok embert érdekel és csak rugunk eggyet a másikba miéért állítanánk fel???ahoz gondolkodni kéne de azt a sok birka nem akar..:S aki ezt felismeri az még hirdesse!!!!mi lesz az unokáinkal?bilihordozói lesznek a milliárdos tolvaj zsidókbnak??? ez nem ide kapcsolodó,de ébresztő... Anyuka ne hagyd magad!!!

Comika, 2010. október 07. - csütörtök 15:49

Tisztelt Die Mutter! felteszem ez a kedves demszki zsidó csaslád ágának p.énzszerzési módja...sokan kaptunk hasonlót iskolatársam és annak unokaöccse és én és a szomszéd srác és persze szerintem ha az énkörnyzetemben ennyien akkor még hányan is lehetnek az országban...?!Na most én az első fejmosást az anyukámtol kaptam mivel ő mindeden hónap 5én adta a bérlet pénz h legyen a nyomorult gyereknek bérlete...azonban én rendes gyerek vagyok és bmiien rafinált meg is vettem mivel sok lett volbna a napi 3*utauzás bliccelve még a végén csődbe teszem a szerencsétlen BKV-t h az anyja tettte volna..az oda..:) na szal bementem a váci útra és az ügyvédi irodába igyekeztem bizonylatot kapni már arrol h én aláírtam és megbűntettek úgy hogy nekem béletem volt és nem is jártam a szép fővárosunk azon sarkán...Persze szépen mosolyogva hagy hoiggye a barom hogy egy még nagyobb barommmal áll szembe...bementem félénken elmondtam mit akarok...erre időpont mert ebben a jó egészséges magyarésszel vezettett országban semmi nem megy gördülékenyen..nah időpont..de ha már ott vok akkor kérvény egy igényre hoogy hagy nézhessem már meg a kedves bkv ellenőr által felvett jegyzőkönyvet...na haza mentem majd jött a levél hogy mehetek kikérték a jegyzőkönyvet..hállistennek akkora városunk van,hogy bő egy hónap mire megjött a jegyzőköny bivalybaxnádról is elöbb megküldték volna...na de sebaj lényeg,hogy mehetek meglásssuk mondaná nagyapám a vak is aszonta.." hát persze volt vmi bizarr...és meglepő egy gyermeki irásssal aláírt kivehetettlen aláírá...amire 3 év után rá is mondanám,hogy én is irhattam,NADEEE..engem nem bűntettek meg..AKKOR HOGYAN IS LEHET EZ EBBBEN A SZOMORÚ országban???óóó kedves BKV ???írtam egy kedves hangvételű levelet,hopgy küldjék akkor erre el nekem a eredetit merthogy nem egy másolat érdekel zárojel megtartottam a bérleteim mind egy gyerekes gyűjtögetésnek köszönhetően és be is mutatom amennyiben ők bizonyítják hogy nekem kelll valamit is bizonygatni...persze meglepődne kedves mama...NEM is hívtak azóta sem ez már vagy 3éve volt...be kell menni kérni bizonygassanak..mi bizonygassuk hogy nem ettük meg a pitét az ablakból?,bizonygasssák hogy volt pite..;) talpra magyar...ébredj és ne hagyd magad!!!ott lopnak ahol nem szégyelnek! figyeljünk és nehagyjuk!!remélem a kormány felfigyel az ilyen pénzlopásokra is az ügyvédi iroda pedig szégyelje magát hogy gyerekekre hivatkoza kuncsorognak ki többszázezer forintokat gyerekes szülőktől... jahh és egyik ismerősöm sem kellett kifizesse...remélem segítettem

Odüsszeusz, 2010. szeptember 12. - vasárnap 16:46

Most,amit elloptak a bunkóka főnökök az embereken akarják behajtani,mocskok.

vanclemmons, 2010. szeptember 08. - szerda 18:25

minél rosszabb helyzetben vannak, annál nagyobbat szívnak az utasok... :D

Peti, 2010. szeptember 08. - szerda 15:41

Ezt a mocsadék céget. Minősége nulla, monopol helyzetben csak sanyargatják az embereket. Menne tönkre az egész!

vanclemmons, 2010. szeptember 07. - kedd 11:13

egyébként én úgy tudom, hogy az elévülési idő 5 év. ahogy @K írta, azzal meg lehet szakítani, ha küldenek értesítést, de azt TÉRTIVEVÉNNYEL kell kiküldeni, mert azzal lehet csak bíróságon is igazolni. az ajánlott nem elég. viszont ha tértivevénnyel küldik ki, annak mindegy, hogy átveszik-e vagy sem, kézbesítettnek minősül.


1 2 3

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 11.

Szükség van egy sürgős hitelre? Magán kölcsön, üzleti kölcsön, anyasági hitel, lakáshite...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza