Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alkoholszintmérő automata egy érdi diszkóban

MTI, 2010. június 21. - hétfő 17:27
Címkék: alkohol, diszkó, szonda
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Önellenőrzésre, illetve az úgynevezett diszkóbalesetek visszaszorítására szolgál az az alkoholszintmérő automata, amelyet elsőként egy érdi szórakozóhelyen szereltek fel a Pest megyei rendőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.


Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az elmúlt hétvége egyik éjszakáján nem ellenőrzési, hanem felvilágosítási céllal látogattak el egy érdi diszkóba a rendőrök. Az ittas és bódult vezetés elleni kampány keretében először levetítettek egy baleset-megelőzési témájú kisfilmet, majd bemutattak egy olyan alkoholszintmérő automatát, amelyet elsőként ott szereltek fel.

Mint a szóvivő kifejtette, a készülék száz forint bedobása után kiad egy steril szívószálat, amelybe bele kell fújni. Az automata a kifújt levegőből állapítja meg a szervezetben lévő alkoholszintet. A leolvasott adat alapján könnyen eldönthető, hogy a zéró toleranciát figyelembe véve nyugodtan volán mögé ülhet-e a mérést elvégző ember. Hozzátette, hogy szándékaik szerint még az idén több hasonló automatát helyeznek el Pest megye leglátogatottabb szórakozóhelyein, a tulajdonosok beleegyezésével.

mti
Idén eddig egyhalálos kimenetelű diszkóbaleset történt Pest megyében

Beluzsárné Belicza Andrea kitért arra: az úgynevezett diszkóbalesetek esetében a rutintalanság és az aránytalan kockázatvállalás mellett a balesetveszélyt a vezetésre hátrányosan ható szerek fogyasztása is nagy mértékben fokozza. Még mindig sok a beidegződés és a tévhit, miszerint "egy pohár nem számít", miközben a legtöbb fiatal azt sem tudja, hogy egy bizonyos mennyiségű alkohol mennyi idő után ürül ki a szervezetből. (Egy átlagos súlyú férfinak egy korsó sör, egy deciliter bor vagy például fél deciliter pálinka elfogyasztása után háromórányi várakozási idő ajánlott).

Pest megyében a nyári időszakban - különösen a hétvégén - történt, ittasan elkövetett közlekedési balesetek csaknem fele diszkóbaleset. Az idén eddig 1 halálos, 4 súlyos és 19 könnyű kimenetelű ilyen balesetet okoztak 16 és 24 év közötti fiatalok - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza