Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

400 forint alatt nincs semmi a Starbucksban

pénzcentrum.hu, 2010. június 18. - péntek 11:11
Címkék: Starbucks, kávé
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szerdán nyitott a WestEndben a Starbucks, amit egyből rajongók tömegei árasztottak el. Különösebb meglepetést persze nem okozott, hiszen az igazán elhivatott Starbucks fanok akár Bécsig is elutaztak egy korty papírpoharas kávéért. Kérdés, hogy meddig tart a lelkesedés, ha a "Starbucks élmény" beépül a mindennapokba.


A szerdán reggel nyolckor megnyílt budapesti Starbucks előtt kígyózó sorok alakultak ki, és egész nap kitartott a kávé iránt áhítozók lelkesedése. A kávézólánc hivatalos Facebook oldalán található információk szerint legalább húsz percbe telt, mire sorra került valaki, ezalatt a partnerek - mert, hogy az alkalmazottakat itt így hívják - kávé és sütemény kóstolóval próbálták a várakozást kellemesebbé tenni. Persze akadnak negatív felhangú üzenetek is a rajongói oldalon, többen arra panaszkodtak, hogy az első tíz vendégnek meghirdetett ajándékokat ellenőrizhetetlen módon osztották szét az ott lévők között. Indult már egy anti-Starbucks oldal is, amit a hazai kávézóban csalódott rajongók indítottak.

Összefoglalva: újabb taggal bővült a hazai gyorskávézólánc-piac, ezen felbuzdulva a penzcentrum.hu összegyűjtötte az árakat, hogy megtudjuk, melyik a legdrágább, vagy épp legolcsóbb. Képzeletbeli kosarunkban egy espresso, egy cappucino, egy tejeskávé, vagy hangzatosabb nevén caffé latte, és hogy éhesek se maradjunk, egy muffin kapott helyet, ezeknek az árait hasonlítottuk össze.

pénzcentrum.hu

A táblázat magáért beszél: aki eddig úgy hitte, hogy a McCafé alacsonyabb árakkal operál versenytársainál, tévedett, ugyanis egyedül az espresso olcsóbb a többiekénél, a Coffeeheaven-ben közel másfélszer ennyibe kerül egy csésze kávé.

Caffé Latte árainak összehasonlítása az eltérő kiszerelések miatt nehézkes.Ha 300 ml-esre átkalkuláljuk az árakat, a Coffeeheaven tejeskávéja a legdrágább, míg a Coffeshop Company-nél kapjuk a legolcsóbb caffé latte-t, míg a Starbucks csak a harmadik legdrágább a mezőnyből.

Cappucino-ból a legolcsóbbat a California Coffee Company-ban kaphatunk, míg muffinért a Coffeshopban kell a legkevesebbet kifizetünk, a legdrágább pedig messze a Starbucks süteménye, több mint hetven százalékos az árkülönbség a két lánc muffinja között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Balazs, 2012. október 19. - péntek 01:26

Ki a rák ez a sznob ratyi?Ezt a nyiss éttermet hablatyot úgy pofázod mintha olyan nehéz lenne jó muffint csinálni.Beszarás lenne ha mindenki hamburgerezőt nyitna aki jobb burgert csinál mint a meki.Attól mert te egy elkényeztetett pöcs vagy és mindent a segged alá raktak nem biztos,hogy más rá van szorulva a gyors éttermekre. "Sok pénzt és időt öltek abba..." Nagy tételbe kb 40Ft-ra jön ki az a muffin.... A SB-ot ki lehet próbálni nem rossz,de hozzáteszem,hogy egy divatos hely és kb ennyibe ki is merül.Igényes kávé kedvelő nem teszi be a lábát.Fel sem ér egy bécsi kávéval.

Iajos, 2011. január 25. - kedd 14:41

Lili, legalább kóstoltad már a starbucks-os muffint? Gyanítom, nem. Attól, hogy valami amerikából jön és az átlagembernek drága(persze a doboz cigi senkinek sem drága), még lehet finom. Az ilyen éttermeknek alapvető, hogy olyan ételeket áruljanak, ami megfelel az emberek ízlésének. Sok pénzt és időt öltek abba, hogy olyan legyen, amilyen, és vegyék mint a cukrot. Én elhiszem, hogy jobbat csinálsz, rajta, miért nem nyitsz egy boltot? horsz: ha nincs 450 forintod ne vedd meg. akkor nem neked készült.

horsz, 2010. június 18. - péntek 23:10

Sok idióta!! Sztábuksz meg a többiek, mi kerül egy muffinban 450 forintba??

Lili, 2010. június 18. - péntek 12:40

Meg kell sütni otthon a muffint! Összehasonlíthatatlanul finomabb és olcsóbb :) Na persze, ha lusta vagy, egyél a Starbucks-ban :)

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza