Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hét Pest megyei bányatóban legális a fürdőzés

MTI, 2010. június 18. - péntek 13:21
Címkék: bányató, strand,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A harminc, Pest megyei bányató közül csak hétben lehet legálisan fürödni - mondta Borók Nikoletta, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főmunkatársa.


Kiemelte, hogy fürödni csak a kijelölt helyeken szabad, a tiltás legfőbb oka a fürdőzők védelme. A legtöbb bányató esetében ugyanis nem ellenőrzik a vízminőséget, fennáll a fertőzés veszélye, veszélyt jelenthet a beláthatatlan és változó mélység is, és lehetnek olyan részek, ahol a víz már nem tud felmelegedni. Az is előfordul, hogy drótok, alkatrészek és egyéb veszélyes tárgyak hevernek a tó alján.

mti
 Borók Nikoletta - Pest megyében 2009-ben huszonegy ember fulladt vízbe

Pest megyében a Délegyházán, Dunaharasztin, Gyömrőn, Pócsmegyeren, Veresegyházon, Dunavarsányban lévő bányatavakat, valamint a Budakalász melletti Omszki-tó kis részét lehet legálisan használni - ismertette. A bányatavak esetében a fürdőzésre alkalmas helyek kijelölését az önkormányzat hozzájárulásával az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kistérségi hivatala végzi. A rendőrség ennek betartásáért felel.

A jetskizésre alkalmas területet az önkormányzat hozzájárulásával a közlekedési hatóság jelöli ki, a pályát bójákkal kell körülhatárolni. Az előírásokat megszegők húszezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók, a jetskit engedély nélkül vagy ittasan vezetők százezer forintos pénzbírságra számíthatnak - közölte a rendőrség munkatársa. Borók Nikoletta kitért arra is, hogy jetski-pályának a délegyházi tó van kijelölve, ahol tilos a fürdés; wakeboardozni az Omszki-tó erre a célra elkerített részén lehet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza