Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szigorítások az internetes gyógyszerkereskedelemben

Munkatársunktól, 2010. június 17. - csütörtök 12:21
Címkék: gyógyszer, kereskedelem, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Google után a Yahoo és a Binget üzemeltető Microsoft is bejelentette, szigorítja a szponzorált keresési találatokra vonatkozó hirdetési feltételeit, amellyel az illegális és hamis gyógyászati termékeket kínáló kereskedőket kívánják kiszűrni.


A legnagyobb keresőmodulok üzemeltetőit számos kritika érte, amiért kevéssé kontrollálják a keresőoldalaikon megjelenő gyógyszerhirdetési találatokat. A Securing Pharma beszámolója szerint azonban azzal, hogy a Google tavalyi bejelentése után a Microsoft és a Yahoo is a szponzorált keresési találatokra vonatkozó hirdetési feltételek szigorítása mellett döntött, csökken az esélye annak, hogy a potenciálisan veszélyes termékeket kínáló illegális patikák a nagyobb keresőoldalakon hirdessenek.

A Yahoo és a Microsoft aktuális közleménye szerint a szigorúbb szabályozás értelmében csak azon online kereskedők vásárolhatnak majd szponzorált találatot a cégektől, amelyek az Egyesült Államok internetes patikákra vonatkozó engedélyezési rendszerében (Verified Internet Pharmacy Practice Sites, VIPPS) akkreditációt szereztek, és az ennek megfelelő tanúsítványokkal rendelkeznek. A Google tavaly jelentette be, hogy a VIPPS és annak kanadai megfelelője, a CIPA tanúsítványaival rendelkező gyógyszerkereskedőknek ad el hirdetési felületet.

AFP
A megjelenő gyógyszerhirdetések kilencven százaléka sért törvényt

Egy tavalyi felmérés szerint a nagyobb keresőmodulok találatai között megjelenő gyógyszerhirdetések nyolcvan-kilencven százaléka törvénysértőnek minősült, vagyis recept nélkül kínált vényköteles termékeket, illetve gyógyszerhamisítványokat hirdetett. Az amerikai National Association of Boards of Pharmacy (NABP) saját, ötezer online patikát vizsgáló kutatása szerint azok kilencvenhat százaléka nem tartotta be a gyógyszer-értékesítésre és -hirdetésre vonatkozó jogszabályokat.

Bár a Google, Yahoo és a Microsoft döntését pozitívan értékelték az egészségügyi szervezetek, az ilyen jellegű intézkedéseknek is megvannak a maguk korlátai. Egy, a múlt hónapban nyilvánosságra került esetben ugyanis kiderült, hogy az érintett patika nem csak hamis gyógyszereket kínált, de hamis működési engedéllyel is leplezte tevékenységét.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza