Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvakodj a gyanúsan olcsó, márkás napszemüvegektől!

MTI, 2010. június 17. - csütörtök 14:31
Címkék: napszemüveg, UV, teszt
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A napszemüvegek UV-szűrő képességéről olvashatnak az érdeklődők a Teszt Plussz Magazin legutóbbi számában.


A magazin huszonnégy, különböző helyen vásárolt, különböző értékű és márkájú, gyerek-, férfi- és női modellt vizsgált meg. Ennek eredményei mellett az érdeklődők szemész szakorvos és látszerészmester tanácsait is olvashatják - közölte a fogyasztóvédelmi lap.

Az alig kétezer forintostól a százhúszezer forintos, csúcsmodellnek számító napszemüveget magában foglaló teszt eredménye megnyugtató képet fest: egyetlen kivételtől eltekintve valamennyi tesztelt darab teljes mértékű UV-szűréssel rendelkezett. Ha valaki tehát nem akar, vagy nem tud nagyobb összeget áldozni egy márkásabb napszemüvegre, UV-szűrés tekintetében bátran vásárolhat. Némiképp óvatosságra int azonban, hogy az egyetlen "selejtes", a piacon talált Chanel feliratú volt. A magazin felhívja a figyelmet arra, hogy a gyanús, bizonytalan eredetű, feltűnően alacsony árú, világmárkát hirdető dizájnnal vagy matricával ellátottakkal szemben indokolt lehet a bizalmatlanság.

mti
UV-szűrővel már szinte mindegyik napszemüveg rendelkezekik

Az utóbbi években drasztikus mértékben megnőtt az UV-sugárzás okozta szembetegségek gyakorisága, szembetűnő mértékű ez a fiatalabb korosztályok esetében. Enyhébb esetekben gyulladásos tünetek léphetnek fel, tartós és fokozott sugárzás következménye lehet például a szürkehályog, vagy akár a látásélesség tartós csökkenése is. A szülők nem ügyelnek kellőképpen a gyermekek szemének védelmére, pedig a kánikulai napokon, a strandon vagy a szabadban tartózkodó, játszadozó gyermekek fokozott védelmet igényelnének.

A napszemüveg kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy milyen tevékenységhez keresünk védelmet: vízi sportokhoz, hegymászáshoz polárszűrővel kombinált, nagyobb fényszűréssel rendelkező napszemüveget válasszunk, de ez utóbbi érték a kilencven százalékot ne haladja meg. Autóvezetésnél, sportolás közben előnyösek a kontrasztfokozó, a látásélességet növelő, sárga vagy barna színezésű lencsék.

A káros sugárzás jelentős hányada szórt fényként, sok esetben periférikusan éri el a szemet. A napszemüveg viselése mellett is veszélynek vagyunk kitéve, amennyiben nem megfelelő méretű, azaz nem a fejhez illeszkedő, nem az arc formájának megfelelő modellt vásárolunk.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza