Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Folytatódik a verekedő BKV-ellenőrök pere

index.hu, 2010. június 17. - csütörtök 10:21
Címkék: BKV, ellenőr, per
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szerdán megkezdődött annak a nyolc BKV-ellenőrnek a pere, akiket azzal vádolnak, hogy összevertek és megrugdostak egy jegy nélkül utazó fiatalembert.


Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdasággal és súlyos testi sértés kísérletével vádol nyolc volt BKV-ellenőrt, akik a vád szerint összevertek és megrugdostak egy jegy nélkül utazó fiatalembert. A bántalmazott utas egymillió forint nem vagyoni kártérítést is követel.

A szerdán ismertetett vádirat szerint 2008. december 2-án nem sokkal éjfél után egy fiatalember jegy nélkül utazott a 906-os autóbuszon. Amikor az ellenőrök igazolványt kértek tőle, az utas kívánságára rendőrt hívtak. A fiatal férfi a rendőrségről hazafelé tartva ismét felszállt egy 906-os buszra, ahol a vádlottak egyszerre szolgáltak biztonsági őrként és ellenőrként. A sértett fiatalember utazási jogosultságának igazolására a korábban kapott csekket mutatta fel, de ezt nem fogadták el, és felszólították, hogy vegyen jegyet."Ha valóban egy percig ütöttük-rúgtuk volna, már nem élne"

Mivel az utas erre nem volt hajlandó, szóváltás alakult ki, majd amikor a Széna téri buszmegállóba ért a busz, a vádirat szerint három vádlott ütni-rúgni kezdte és lerángatta a járdára a fiatalembert. Ezt látva a többi vádlott is leugrott a buszról és mind a nyolcan az utasra támadtak. A vádirat szerint a menekülni próbáló fiatalember lábát kirúgták, majd amikor földre került, körbeállták, rugdosták és ököllel ütötték. Az utas zúzódásokat szenvedett, de az ügyészség szerint ennél sokkal súlyosabb sérülésekkel is reálisan számolni kellett volna.

A szerdai tárgyaláson mind a nyolc BKV-s vádlott, akik között egy középkorú asszony is van, ártatlannak vallotta magát. Akadt olyan vádlott is, aki szerint a dulakodást az utas kezdeményezte, és olyan is, aki szerint az utas ittas volt. Azt több BKV-s is elmondta, hogy főnökeik felhívták a figyelmüket az udvarias viselkedésre és arra, hogy kezet nem emelhetnek senkire.

Az egyik vádlott azt mondta a szerdai tárgyaláson: "Nem tudom, hogy kollégáim hozzáértek-e az utashoz, de benne volt a lehetőség. Csak a mozdulatot láttam, ez lehetett esetleg ütésre irányuló mozdulat is, de lehetett akár védekező mozdulat is." Egy másik vádlott azt mondta: "Ha valóban egy percig ütöttük-rúgtuk volna, ahogy a vádiratban szerepel, már nem élne."

A per pénteken a sértett és tanúk meghallgatásával folytatódik, akkor várhatóan ítéletet is hirdet Mikó Gergely bíró.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nagy István, 2011. augusztus 19. - péntek 13:57

Érdekes, nekem mindig van érvényes bérletem vagy jegyem, és még velem egyszer sem kötekedtek az ellenőrök. Aki pedig bliccelni akar, azt ki kell zárni az utazásból. Ha pedig részeg akkor menjen gyalog. Inni tudott? Akkor tudjon hazamenni gyalog. Én se engedném fel a részegeket és jegy, bérlet nélkül utazókat. Ha más megtudja venni a jegyet, bérletet, akkor ő is vegye meg. Én megvédem az ellenőröket, mert hálátlan munka amit nekik el kell végezni.

Mi van itt??, 2010. július 07. - szerda 10:25

Álljon meg a gyalogmenet. Ha az ellenőr egy agresszív társulattal találkozik, akkor hogyan végezze a dolgát, ha megtiltják neki? Az USA-ban biztosan nem hepciáskodhatna a bliccelő az ellenőrrel szemben.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza