Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszahívja a Kia a szlovák Ceed-eket

MTI, 2010. június 16. - szerda 14:21
Címkék: autógyár, KIA, visszahívás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Kia Motors harminchatezer Szlovákiában készült Kia Ceed autót hív vissza a főfékhenger cseréjére - jelentette be Silvia Tajblikova a Kia Motor Sales Slovensko illetékese szerdán.


Az elektronikus menetstabilizátorral (ESP) ellátott Ceed modelleknél jelentkező problémára még azelőtt derült fény, hogy baleset származott volna belőle. "A problémát az okozza, hogy a rendszer nem fejt ki elegendő fékerőt a bal első és a jobb hátsó kerekekre, ami a szokásosnál erőteljesebb fékezésre készteti a vezetőt" - mondta Silvia Tajblikova a Dow Jones hírügynökségnek adott telefonos interjúban.

Az érintett Ceed modelleket a kelet- és a nyugat-európai piacokon értékesítették. "Pontos számot nem tudok mondani, de valószínűleg mintegy harminchatezer autónál kell majd kicserélni a főfékhengert" - mondta.

-
Mintegy harminchatezer autónál kell majd kicserélni a főfékhenger

A darabszám alapján második legnagyobb dél-koreai Kia 2006 decemberében nyitotta meg első termelőüzemét az EU-ban a szlovákia Zsolnán. Azóta az üzem több mint háromszázezer Ceed és százezer Sportage modellt gyártott. A mostani lesz az első szlovákiai üzemet érintő visszahívási akciója a Kia autógyárnak. Mivel a meghibásodásnak tulajdonítható balesetek még nem történtek, a visszahívásnak valószínűleg nem lesz olyan arculatromboló hatása, mint amit a Toyota szenvedett el a fékrendszer meghibásodása miatti visszahívásainak köszönhetően.

A legnagyobb dél-koreai autógyártó a Hyundai Motor Co. Ltd. a Kia zsolnai üzemétől nem messze, a szlovák-cseh határ túloldalán, a csehországi Nosovicében gyártja i30-as modelljét, amely számos alkatrészében és részegységében megegyezik a Kia modellel. A Hyundai szóvivője Petr Vanek azonban a Dow Jones hírügynökséggel közölte, hogy a Kia visszahívási akciója nem érinti a Hyundai i30-as modelljét.

A hibás főfékhengereket Silvia Tajblikova tájékoztatása szerint Hyundai kínai alkatrész beszállítója a Mobis China gyártotta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza