Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF: Milliós bírság két pénzügyi vállalkozásnak

MTI, 2010. június 16. - szerda 09:31
Címkék: PSZÁF, bírság, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb két pénzügyi vállalkozás ellen indított közérdekű keresetet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és bírságot is kiszabott rájuk - közölte a felügyelet.


A korábban indított piacfelügyeleti eljárásban vizsgált pénzügyi vállalkozások közül az Általános Hitel és Finanszírozási (ÁHF) Zrt.-t 1,8 millió forint, a Magyar Ingatlanhitel (MI) Zrt.-t pedig kétmillió forint bírsággal sújtotta a PSZÁF, miután a társaságok belső szabályzataiban, valamint belső ellenőrzési rendszerében számos hiányosságot tárt fel.

A felügyelet határozataiban kötelezte a két társaságot, hogy a hiányosságokat rövid időn belül szüntessék meg, belső ellenőrzésüket erősítsék meg, mindezek teljesítését pedig igazolják a felügyeletnek. A bírság kiszabása mellett a PSZÁF az ÁHF-fel szemben június 14-én közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, amellyel az érintett fogyasztók nevében támadja a társaság által alkalmazott általános szerződési feltételek egyes kikötéseit.

MTI
A felügyelet a szerződési feltételek érvénytelenítését javasolja

A felügyelet által benyújtott kereset a társaság olyan szerződéses kikötéseit kifogásolja, mint az indokolatlanul és egyoldalúan kikötött elállási és felmondási jog; az opciós jog öt éven túli, kötelező meghosszabbítása; az adós jogszabály által biztosított jogairól való általános érvényű és előzetes lemondásra kötelezése; a biztosítékok halmozott kikötése és ügyfelek hátrányára történő érvényesítése, illetve egyes díjak kiszabásának módja és mértéke. A felügyelet most is kezdeményezi, hogy a bíróság valamennyi érintett fogyasztóra kiterjedő hatállyal érvénytelenítse a társaság üzletszabályzatában és kölcsönszerződésében alkalmazott, tisztességtelennek minősülő szerződési feltételeket. Kezdeményezi továbbá, hogy az ítélőszék tiltsa el a társaságot e feltételek alkalmazásától, valamint kötelezze a tisztességtelennek nyilvánított feltételek nyilvánosságra hozatalára.

A másik megbírságolt társaság, az MI esetében is hasonló tartalmú közérdekű-keresetindítását készíti elő felügyelet. A PSZÁF célja a közérdekű keresetekkel az, hogy a jog és a nyilvánosság erejével segítse a fogyasztók érdekeinek védelmét a pénzügyi piacokon.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mária Ádám, 2018. március 04. - vasárnap 14:21

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

Vera, 2011. október 12. - szerda 19:49

Az AHF egy nagyon tisztességtelen cég. Jó lenne ha megszűnne. A költségekről semmi konkrét. Uzsorakamat. Megyek én is a PSZAF-hez

Kárpáti attila, 2011. június 06. - hétfő 15:07

ez az áhf elég fura cég, pl a papír is nagyon drága, egy felszólíró levél 50000.-azaz ötvenezer ft!!! egy hét mulva jön a következő! természetesen az is ötvenezer!!! egy barátom vett náluk fel hitelt a 3,2m ft ot öt évig fizette, és most a tartozása 7,8m ft

Kommentek

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Kvithyll Frank, 2018. december 10.

Ön bármilyen pénzügyi nehézségben van? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Kvithyll Finance and...

Karácsonyi segítség

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés