Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF: Milliós bírság két pénzügyi vállalkozásnak

MTI, 2010. június 16. - szerda 09:31
Címkék: PSZÁF, bírság, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb két pénzügyi vállalkozás ellen indított közérdekű keresetet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és bírságot is kiszabott rájuk - közölte a felügyelet.


A korábban indított piacfelügyeleti eljárásban vizsgált pénzügyi vállalkozások közül az Általános Hitel és Finanszírozási (ÁHF) Zrt.-t 1,8 millió forint, a Magyar Ingatlanhitel (MI) Zrt.-t pedig kétmillió forint bírsággal sújtotta a PSZÁF, miután a társaságok belső szabályzataiban, valamint belső ellenőrzési rendszerében számos hiányosságot tárt fel.

A felügyelet határozataiban kötelezte a két társaságot, hogy a hiányosságokat rövid időn belül szüntessék meg, belső ellenőrzésüket erősítsék meg, mindezek teljesítését pedig igazolják a felügyeletnek. A bírság kiszabása mellett a PSZÁF az ÁHF-fel szemben június 14-én közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, amellyel az érintett fogyasztók nevében támadja a társaság által alkalmazott általános szerződési feltételek egyes kikötéseit.

MTI
A felügyelet a szerződési feltételek érvénytelenítését javasolja

A felügyelet által benyújtott kereset a társaság olyan szerződéses kikötéseit kifogásolja, mint az indokolatlanul és egyoldalúan kikötött elállási és felmondási jog; az opciós jog öt éven túli, kötelező meghosszabbítása; az adós jogszabály által biztosított jogairól való általános érvényű és előzetes lemondásra kötelezése; a biztosítékok halmozott kikötése és ügyfelek hátrányára történő érvényesítése, illetve egyes díjak kiszabásának módja és mértéke. A felügyelet most is kezdeményezi, hogy a bíróság valamennyi érintett fogyasztóra kiterjedő hatállyal érvénytelenítse a társaság üzletszabályzatában és kölcsönszerződésében alkalmazott, tisztességtelennek minősülő szerződési feltételeket. Kezdeményezi továbbá, hogy az ítélőszék tiltsa el a társaságot e feltételek alkalmazásától, valamint kötelezze a tisztességtelennek nyilvánított feltételek nyilvánosságra hozatalára.

A másik megbírságolt társaság, az MI esetében is hasonló tartalmú közérdekű-keresetindítását készíti elő felügyelet. A PSZÁF célja a közérdekű keresetekkel az, hogy a jog és a nyilvánosság erejével segítse a fogyasztók érdekeinek védelmét a pénzügyi piacokon.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Mária Ádám, 2018. március 04. - vasárnap 14:21

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba a GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

Vera, 2011. október 12. - szerda 19:49

Az AHF egy nagyon tisztességtelen cég. Jó lenne ha megszűnne. A költségekről semmi konkrét. Uzsorakamat. Megyek én is a PSZAF-hez

Kárpáti attila, 2011. június 06. - hétfő 15:07

ez az áhf elég fura cég, pl a papír is nagyon drága, egy felszólíró levél 50000.-azaz ötvenezer ft!!! egy hét mulva jön a következő! természetesen az is ötvenezer!!! egy barátom vett náluk fel hitelt a 3,2m ft ot öt évig fizette, és most a tartozása 7,8m ft

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés