Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Villany gyullad a nagykőrösi tanyákon

MTI, 2010. június 16. - szerda 16:31
Címkék: áram, Nagykőrös, szolgáltatás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bevezették az áramot a nagykőrösi tanyavilág több otthonába, miután a helyi önkormányzat - részben saját forrásból - kiépíttette az ehhez szükséges villamos hálózatot - közölte a város polgármestere.


Czira Szabolcs polgármester elmondta: Nagykőrös térségében nyolcszázhetvenhat tanyát tartanak nyilván, ebből százhuszonnyolcban nincs villany. A petróleumlámpás világításra kényszerülő családok közül hatvankettő időközben elköltözött, de hatvanhat ingatlan tulajdonosa évek óta vár a megoldásra. Az önkormányzat 2003 és 2006 között többször pályázott, hogy központi segítséggel oldhassa meg a tanyavilág gondját, de egyszer sem nyertek.

mti
Hatvanhat tanya tulajdonosa várt eddig az áramra

Az önkormányzat az idén, két évig tartó ügyintézést követően, kiépíttette azt a villamos hálózatot, amely lehetővé teszi, hogy több tanya rácsatlakozhasson a rendszerre - fűzte hozzá Czira Szabolcs. Egyelőre a legrégebben áramra váró és a háromszázhuszonhétezer forintos önrészt vállaló kilenc tanyán gyulladtak fel a fények a hét elején. A tanyánként 3,5 millió forintba kerülő munkálatok alatt három transzformátorkörzetet alakítottak ki, 2568 méter nagyfeszültségű és 3272 méter kisfeszültségű vezetéket fektettek le. Az önkormányzat családonként 1,3 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, a megmaradó részt a Démász állta.

Az önkormányzat felméri a tanyavillamosítás folytatásának további lehetőségeit, abban bízva, hogy a jelenlegi kormányzat hathatósan közreműködik majd e súlyos probléma megoldásában - jelentette ki Czira Szabolcs.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 21. - szombat 13:49

és ehhez 2010-et kellett hogy írjunk! DÖBBENET!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza