Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GVH: kartellgyanúban az FHB

MTI, 2010. június 16. - szerda 15:11
Címkék: GVH, kartell, értékbecslés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) június 15-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több, termőföld- és ingatlan-értékbecsléssel foglalkozó cégnél, és gyanúja szerint a megvizsgált vállalkozások megsértették a versenytörvény kartellezés tilalmára vonatkozó kitételeit - közölte a GVH szerdán.


A GVH ellenőrei az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. székhelyén tartottak vizsgálatot.

A hatóság rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által 2009-ben és 2010-ben a termőföld és ingatlan értékbecslésre kiírt egyes közbeszerzési eljárások keretében az FHB Ingatlan Zrt. és a tőle független - de vele termőföld, illetve ingatlan-értékbecslés tárgyában 2009-ben szerződésben álló - vállalkozások megállapodtak az adott közbeszerzés nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.


A gyanú szerint az adott közbeszerzés nyerteseiről is megállapodtak a cégek

A GVH gyanúja szerint e magatartásukkal az eljárás alá vontak feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az említett vállalkozások a jogsértést elkövették - emlékeztet a GVH. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam hat hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén hat hónappal meghosszabbítható.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges - tartalmazza a GVH közleménye.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

anonimus, 2010. június 16. - szerda 17:12

Az a vicc, hogy az egész kalamajkát az OTP okozza. A kétfordulós pályázat első fordulóban az OTP adta a legalacsonyabb ajánlatot, de a másodikban a konkurensek alámentek. Ez nem tetszik Csányinak, és politikai hátszéllel akarja elintézni a konkurenciát. Szégyen!

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés