Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

GVH: kartellgyanúban az FHB

MTI, 2010. június 16. - szerda 15:11
Címkék: GVH, kartell, értékbecslés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) június 15-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több, termőföld- és ingatlan-értékbecsléssel foglalkozó cégnél, és gyanúja szerint a megvizsgált vállalkozások megsértették a versenytörvény kartellezés tilalmára vonatkozó kitételeit - közölte a GVH szerdán.


A GVH ellenőrei az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. székhelyén tartottak vizsgálatot.

A hatóság rendelkezésére álló adatok alapján feltehető, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által 2009-ben és 2010-ben a termőföld és ingatlan értékbecslésre kiírt egyes közbeszerzési eljárások keretében az FHB Ingatlan Zrt. és a tőle független - de vele termőföld, illetve ingatlan-értékbecslés tárgyában 2009-ben szerződésben álló - vállalkozások megállapodtak az adott közbeszerzés nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.


A gyanú szerint az adott közbeszerzés nyerteseiről is megállapodtak a cégek

A GVH gyanúja szerint e magatartásukkal az eljárás alá vontak feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az említett vállalkozások a jogsértést elkövették - emlékeztet a GVH. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam hat hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén hat hónappal meghosszabbítható.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges - tartalmazza a GVH közleménye.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

anonimus, 2010. június 16. - szerda 17:12

Az a vicc, hogy az egész kalamajkát az OTP okozza. A kétfordulós pályázat első fordulóban az OTP adta a legalacsonyabb ajánlatot, de a másodikban a konkurensek alámentek. Ez nem tetszik Csányinak, és politikai hátszéllel akarja elintézni a konkurenciát. Szégyen!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza