Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kontaklencsét a netről: az unió engedi, a magyar jog tiltja

MTI, 2010. június 15. - kedd 13:01
Címkék: egészség, kontaktlencse, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Bíróság illetékese szerint "import mennyiségi korlátozásával azonos hatású" intézkedésnek minősül az a szabályozás, ami csak gyógyászati segédeszközök szaküzletében és szakképesítéssel rendelkező személyek számára teszi lehetővé a kontaktlencse forgalmazását, megtiltva az internetes értékesítést.


Az uniós bírói testület egy magyar ügy miatt foglalkozik a kérdéssel. Kedden Luxembourgban nyilvánosságra hozták Paolo Mengozzi főtanácsnok előzetes állásfoglalását. A bíróság ezt figyelembe véve mond majd ítéletet az ügyben, az eddigi tapasztalatok alapján legtöbb esetben követve a főtanácsnok véleményét.


Kereskedelmi korlátozásnak számít a magyar jogszabály

A Baranya Megyei Bíróság arról kérdezte az Európai Bíróságot, hogy ellentétes-e az áruk szabad mozgásának elvével az a magyar jogszabály, ami nem teszi lehetővé a kontaktlencse internetes forgalmazását.

A főtanácsnok szerint nem releváns az a kérdés, hogy a kontaktlencse-forgalmazás a beteg fizikai jelenlétét megkívánó egészségügyi tanácsadásnak minősül-e. Az internetes forgalmazás tilalma az indítvány szerint kereskedelmi korlátozásnak minősül, és "az ilyen szabályozást nem igazolják az emberek egészségének és életének védelmével kapcsolatos okok akkor, ha az ilyen cél kevésbé korlátozó intézkedésekkel is elérhető".

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 18. - szerda 15:27

tiltsák is amilyen eszközökkel csak lehet! vegyük már a fáradtságot a látásunk érdekében, hogy elmegyünk az orvoshoz!

ági, 2010. június 15. - kedd 14:22

Amíg M.o-n éltem, probléma is volt ez számomra. Ugyanis nem rövidlátó, hanem távollátó vagyok. Mivel ilyen lencsét nem olyan sokan vásárolnak, BP-ről kellett rendelni, 1-2 hetet kellett rá várni. Itt Németo-ban megrendelem a net-ről, és másnap itt van. Szerintem a magyar rendelkezés hülyeség.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza