Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szja-befizetés: esedékes az első részlet

Munkatársunktól, 2010. június 14. - hétfő 11:01
Címkék: adó, díj, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Június 21-ig kell befizetniük az szja első részletét a részletfizetési lehetőséget kérőknek - figyelmeztet az APEH.Részletfizetést olyan magánszemélyek kérhettek - azok kivételével, akik vállalkozási tevékenységet folytatnak és általános forgalmi adó fizetésére kötelezettek -, akiknek az szja-fizetési kötelezettsége nem haladja meg a százezer forintot. Az adót legfeljebb négy egyenlő részletben lehet megfizetni. Attól függően, hogy valaki két, három vagy négy hónapot választott, az egyes részletek befizetésének határideje június 21., július 20., augusztus 23., illetve szeptember 20.

Az egyes részletek összege a bevallásban jelölt részletek számától függően, a teljes fizetendő személyi jövedelemadó fele, egyharmad vagy egynegyed része. Ha az adóhatóság javította a bevallást, vagy az adózó önellenőrzéssel helyesbítette, a fizetendő összeget ennek figyelembevételével kell kiszámítani.


APEH - sokan csak részletekben tudnak fizetni

Abban az esetben, ha az adózó a részletfizetéshez a készpénz-átutalási megbízást az első részlet időpontjáig nem kapja kézhez, a bevallási kötelezettség teljesítéséhez korábban kiküldött egységcsomagban található személyi jövedelemadó befizetésére szolgáló bizonylat felhasználásával is teljesítheti az első részlet megfizetését.

Az APEH a honlapján közzétett tájékoztatóban figyelmeztet: ha valaki nem teljesíti az esedékes részlet megfizetését, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozás egy összegben lesz esedékes. Ekkor az adóhatóság a tartozás fennmaradt részére az eredeti esedékesség napjától (2010. május 20-tól) késedelmi pótlékot számít fel.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza