Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olajban tocsogó tavaszi tekercsek

Munkatársunktól, 2010. június 14. - hétfő 11:51
Címkék: teszt, élelmiszer, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Kosár magazin tesztje kínai büfék jellegzetes ételeinek minőségét vizsgálta.



A Kosár magazin csapata három olyan fogást vizsgált, ami egyrészt minden kínai büfében megtalálható, másrészt hazánk legismertebb és legkedveltebb kínai eledelei közé tartozik. A legnagyobb gondot az ételek túlzott olajossága jelentette. Különösen jellemző volt ez a tésztákra: nem egy tavaszi tekercs tocsogott az olajban, de a pirított tésztával is többször előfordult ez. A mintákat a tesztelők igyekeztek úgy válogatni, hogy a főváros jó néhány kerületéből kerüljön az asztalra. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízt és az illatot figyelték - közölte az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

A pirított tészták színváltozatai széles skálán mozogtak. Ez annak köszönhető, hogy az ízesítéshez különféle mennyiségű szójaszósz került a fogásokra. Sokféle tészta volt, az egyik minta - kissé szokatlanul - vastag spagettiból készült. A pirított tészta csak egy ízben érdemelt ki kiváló minősítést.


"Itt megeszi?"

A szecsuáni csirkénél az összetevőkön kívül a csípősség megfelelő mértéktartására figyeltek a tesztelők. Talán ebben az esetben volt a leginkább megfigyelhető a magyar konyhához való közeledés, hiszen több minta íze a lecsóra emlékeztetett. A szecsuáni csirkéből négyszer csemegéztek kiválót, itt éppen a már említett lecsós jelleg bizonyult megnyerőnek. Pontlevonásra adott okot, hogy a csirkefalatok nem voltak kellően megpirítva, ezért felületükön kissé csirizes volt a liszt.

A teszten leggyengébben olajosságuk miatt a tavaszi tekercsek szerepeltek. Esetenként a zöldségek teljesen nyers ízűek voltak, és főképp káposztát tartalmaztak.

A büfék összesítésének versenyét a főváros budai oldala nyerte: ha jó kínai ebédre vágyunk, a tizenegyedik és a tizenkettedik kerületbe érdemes leginkább menni. Az egyik belvárosi büfében két mintát is vásároltak a tesztelők: egyet a tíz órai nyitáskor, a másikat ebédidőben. A reggel vásárolt szecsuáni csirke (hatszáz forint adagonként) kiváló, míg a déli, (480 forint adagonként) közepes minősítést kapott. A pirított tésztából reggel 280, délben 420 forint volt egy adag - olvasható a Kosár magazinban.

Forrás: OFE/MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2019. február 14.

A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten sz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés