Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olajban tocsogó tavaszi tekercsek

Munkatársunktól, 2010. június 14. - hétfő 11:51
Címkék: teszt, élelmiszer, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Kosár magazin tesztje kínai büfék jellegzetes ételeinek minőségét vizsgálta.A Kosár magazin csapata három olyan fogást vizsgált, ami egyrészt minden kínai büfében megtalálható, másrészt hazánk legismertebb és legkedveltebb kínai eledelei közé tartozik. A legnagyobb gondot az ételek túlzott olajossága jelentette. Különösen jellemző volt ez a tésztákra: nem egy tavaszi tekercs tocsogott az olajban, de a pirított tésztával is többször előfordult ez. A mintákat a tesztelők igyekeztek úgy válogatni, hogy a főváros jó néhány kerületéből kerüljön az asztalra. A pontozásnál az állományt, a színt, az ízt és az illatot figyelték - közölte az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

A pirított tészták színváltozatai széles skálán mozogtak. Ez annak köszönhető, hogy az ízesítéshez különféle mennyiségű szójaszósz került a fogásokra. Sokféle tészta volt, az egyik minta - kissé szokatlanul - vastag spagettiból készült. A pirított tészta csak egy ízben érdemelt ki kiváló minősítést.


"Itt megeszi?"

A szecsuáni csirkénél az összetevőkön kívül a csípősség megfelelő mértéktartására figyeltek a tesztelők. Talán ebben az esetben volt a leginkább megfigyelhető a magyar konyhához való közeledés, hiszen több minta íze a lecsóra emlékeztetett. A szecsuáni csirkéből négyszer csemegéztek kiválót, itt éppen a már említett lecsós jelleg bizonyult megnyerőnek. Pontlevonásra adott okot, hogy a csirkefalatok nem voltak kellően megpirítva, ezért felületükön kissé csirizes volt a liszt.

A teszten leggyengébben olajosságuk miatt a tavaszi tekercsek szerepeltek. Esetenként a zöldségek teljesen nyers ízűek voltak, és főképp káposztát tartalmaztak.

A büfék összesítésének versenyét a főváros budai oldala nyerte: ha jó kínai ebédre vágyunk, a tizenegyedik és a tizenkettedik kerületbe érdemes leginkább menni. Az egyik belvárosi büfében két mintát is vásároltak a tesztelők: egyet a tíz órai nyitáskor, a másikat ebédidőben. A reggel vásárolt szecsuáni csirke (hatszáz forint adagonként) kiváló, míg a déli, (480 forint adagonként) közepes minősítést kapott. A pirított tésztából reggel 280, délben 420 forint volt egy adag - olvasható a Kosár magazinban.

Forrás: OFE/MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza