Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb fizetős parkolók

2010. június 11. - péntek 15:31
Címkék: parkolás, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Miközben ötszázhetven új P+R parkolóhelyet adtak át a XVII. és a XXII. kerületben, addig a IX. kerületben új fizetős parkolási zónát hoztak létre. Egyik kéz ad, amíg a másik elvesz, hátha nem vesszük észre.2010 június 14-től új fizetős parkolási övezet jön létre. A Váci út-Rákos patak-Göncöl utca-Szekszárdi utca és a Béke utca-Petneházy utca-Reitter Ferenc utca-Szegedi út által határolt területek fizetős parkolási övezetek lesznek.

A fent említett övezetek két különböző parkolási zónát alkotnak, amelyekben 160 forint óránkénti várakozási díjat kell fizetni minden hétköznap reggel nyolc és este hat óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes. Azok, akik a fent említett területen állandó lakcímmel rendelkeznek, lakossági várakozási engedélyt válthatnak ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Ügyfélszolgálati Irodáján.

MTI
Pesti rakpart - valaha P+R parkoló volt


Olvasói tapasztalat:

XIII. kerületi újabb fizetős parkolók! Már a Berettyó utcai is fizetős lesz, pedig a Helyi Téma május 26-i számában nyilatkozó Borszéki Gyula alpolgármester úr szerint, részben a belváros Vizafogóig terjedése, részben a helyi lakók parkolási gondjainak megoldása miatt volt szükség ott a fizetős parkolási rend kialakításnak. Úgy látszik a belváros hétről-hétre csak terjed, szinte már újpestig ér! Egyébként a környéken mindig van üres parkoló, még este is! Feleslegesen, nem kellene a lakók érdekeit képviselni! (Drága automatákat telepíteni, stb.) Vagy már lassan elfogynak az értékesíthető ingatlanok? Valamit ki kellett találni a hiányzó bevételek pótlásaként? És még mi vegyünk ki szabadságot, hogy a parkolótársasághoz bemenjünk kiváltani a lakossági matricát? Ez vicc! A gk. adó határozatot, csekket, a szavazáshoz szükséges személyi azonosítókat, papírokat bezzeg ki tudta küldeni az Önkormányzat!

Kapcsolódó anyagok:
Ötszázhetven új P+R parkolóhely Budapesten
Kész a parkolási rendelet
Távol áll a parkolási cégtől a méltányosság
Kegyetlen parkolóőrök Miskolcon
Újabb helyeken szednek pénzt a megállásért
Két perc parkolásért el akarják venni az autómat!


Forrás: Index/Fogyasztók
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

twedi, 2010. június 23. - szerda 23:31

Az egy dolog, hogy bűntetik a népet, de még a Dagály utcában lévő autómata a mobilparkolásra sem reagál, én hiába szeretnék fizetni, ha nem tudok, mivel van egy feltöltött egyenlegem, amit azért töltök fel, hogy ne kelljen magammal aprót hordani de az autómata a kódra nem reagál (nem azért mert nem tudom, hogy kell használni, mert érdekes módon más kerületekben működik csak éppen itt nem). Kérdem én, ha engem ezért megbűntetnek ki fizeti? Arról meg ne is beszéljünk, hogy az autómaták olyan színűek, mint a járda (semmi kék, vagy feltűnő szín), hogy még véletlenül se vegye észre a gyanútlan autós.

Ákosgaz, 2010. június 18. - péntek 00:17

Já, engem is jól megb**tak, törzshelyemen álltam, a lakóhelyemhez legközelebb eső nem fizetős részen, a Vaskapu utcai Apeh előtt, ahogyan tettem azt az elmúlt 2 évben sokadszor, és nem hittem a szememnek. Megbüntettek? Mivel közbe fizetőssé tették. Esetleg valami kis felirat, figyelmeztetés, tábla mint pl "forgalmirend változás", ilyesmi, pl "kedves autósok! ettől a héttől ez a zóna fizetőssé válik stb.", eleinte gondoltam fellebzek, de aztán rájöttem, jobb előbb befizetni, majd utána pattogok. Szerintetek hogyan lehetne? Akit hasonló "atrocitás" ért, írjon, fogjunk össze, és adjunk egy beadványt, hogy máskor illene valahogy jelezni, hoyg megváltozott a helyzet, a pénzt pedig légyszi visszaküldeni

nem hiszem el, 2010. június 15. - kedd 01:30

Tudja valaki, hogy készült-e ezzel kapcsolatban hatástanulmány? Mert ebben a kerületben lakom sok éve és sosem volt parkolási gondom. Autó feltörés igen! Miért nem ezzel foglalkoznak??? A vicc az egészben az, hogy olyan helyekre is felfestettek parkoló fehér csíkot, ahol korábban autó nem állt (pl. Templom járda). Felháborító, amit ebben az országban egyes politikusok képesek megtenni. Ez nem az itt élő lakosok érdekeit szolgálja. Nincs parkolási probléma, csak ezután lesz. Összefogást és tüntetést hirdetnék meg. Némely ügyben lehetne egységes a magyar és ami a parkolás körül folyik az egyszerűen vérlázító. Tóth József mondjon le!

Pofatlansag, 2010. június 15. - kedd 01:26

Egyszerűen pofátlanság ami ebben a városban zajlik. A 13. kerület ezen része, leszámítva a Duna Plaza 1 km-es körzetét, nem szorul rá az ilyen fizető övezetek létrehozására. MERT PARKOLÓ HELY MINDIG VAN!!! Itt lakom lassan 5 éve! Megérdemelné ez a pofátlan banda, hogy az automatákat, amilyen sűrűn és gyorsan kirakták az összegyűlt népharag egy este megsemmisítené. Újabb gépromboló mozgalmakat kellene indítani, mert a magyar tényleg mindent benyel. Ez a 13. kerületi zóna a legnagyobb pofátlanság ami valaha is létezett. EGYSZERŰEN NINCS RÁ SZÜKSÉG... A lakások ára csökken én pl. a 2. kerületi lakásomat pont azért cseréltem 13. kerületire mert itt nem volt parkolási sarc. Én állandó lakos vagyok a 13. kerületben az autó amit használok viszont nem az én nevemen van. Ez csak egy példa: a cégautó?, Lízingelt kocsi stb.? Albérlő rokon?

vidéki, 2010. június 14. - hétfő 13:37

Ami nekem böki a csőröm: "Azok, akik a fent említett területen állandó lakcímmel rendelkeznek, lakossági várakozási engedélyt válthatnak ki..." Vidéki állandó lakcímmel több, mint 2 éve élek Budapest XIII. kerületben a munkám miatt. Mivel bérelt ingatlanban lakok, ezért ha a közelben szeretnék parkolni, fizethetek 10x160 forintot naponta parkolókártyával vagy készpénzben, vagy nem parkolok a lakóhelyem közelében. Szerintem laknak még egy páran Budapesten albérletben, az ő parkolási lehetőségeiket is illene figyelembe venni!

majdnem autós, 2010. június 12. - szombat 20:48

Javaslom: csokorba kötni azokat a helyeket a városban, ahol még lehet fizetés nélkül parkolni. Ez nagyon nehéz lesz, vagy nem ?? (Mert nincs ilyen hely !! )

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza