Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötszázhetven új P+R parkolóhely Budapesten

Munkatársunktól, 2010. június 11. - péntek 12:51
Címkék: parkolás, autó, rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ötszázhetven P+R és százhúsz, kerékpárok tárolására alkalmas B+R parkolóhelyet adtak át pénteken Budapesten; az őrzött, ingyenesen használható parkolókat a XVII. és a XXII. kerületben, vasúti megállóhelyek mellett alakították ki.A 480 millió forintból megvalósított projekthez az EU 400 millió forinttal járult hozzá. A beruházás a Parking Kft., Rákosmente és Budafok-Tétény Önkormányzata, valamint a MÁV összefogásával jött létre. Rákosmentén négy vasúti megállóhely mellett 368, Budafokon két megálló közelében 202 parkolót alakítottak ki.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szerint tízszer ennyi parkoló kell ahhoz, hogy az autósok nagyobb számban vegyék igénybe a közösségi közlekedés járműveit.Riz Levente (Fidesz), a XVII. kerület polgármestere azt mondta: a kerületet nem érintik a BKV kötött pályás közlekedési eszközei (villamos, HÉV, metró), ezért csak a vasútra tudják "terelni" az autózókat. Ebben a most átadott új parkolók is segítenek. "Kedvcsinálóként" elmondta, hogy vonattal tizenöt-húsz perc alatt be lehet érni a belvárosba, míg autóval ugyanez csaknem egy órába telik. Szabolcs Attila, Budafok polgármestere az átadáson azt hangsúlyozta: az a cél, hogy minél több ilyen P+R parkoló létesüljön, mert a belső városrészek a dugók, a külsők pedig a nagy átmenőforgalom miatt szenvednek.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője elmondta, az egyesület korábban nagyon sokat lobbizott azért, hogy legyen uniós forrás P+R parkolókra. Hangsúlyozta, hogy épp azokban a kerületekben lehet a legnagyobb szerepe a vasútnak, ahol most átadnak ilyen parkolókat. Most már csak a MÁV-nak kell a szolgáltatását olyan színvonalra emelnie, amely további vonzerőt jelenthet - mondta.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, ahol van P+R parkoló, ott nagy kihasználtsággal működnek, nagy igény van rájuk - fejtette ki a VEKE szóvivője. Az új parkolók átadásával csaknem húsz százalékkal bővült a budapesti P+R parkolók száma. A tervek szerint ezeket további kétezer parkolóhely kialakítása követheti a közeljövőben. A Parking Kft. közlése szerint Bécsben tizenhatezer, Münchenben huszonkétezer ilyen parkoló van, Budapesten viszont csak alig négyezer.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza