Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs többé Chevy, csak Chevrolet

Munkatársunktól, 2010. június 11. - péntek 08:11
Címkék: autó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A legendás amerikai autógyár vezetése nem akar többé Chevy-ről hallani.A michigani General Motors csoporthoz tartozó autógyár egy belső feljegyzésben szólította fel alkalmazottait, hogy ezentúl ne használják a rövidebb - és egyébként közkedvelt - Chevy elnevezést. Alan Batey, a cég értékesítési alelnöke és Jim Campbell marketing alelnök közölték: a vállalat számára fontos a Chevrolet márkanév következetes használata, ezért ezentúl kerülendő a Chevy.

A vezetés arra kérte a gyár alkalmazottait, hogy sem az ügyfelekkel, sem a családtagokkal vagy barátokkal való érintkezésben ne beszéljenek Chevy járművekről, csak Chevroletekről. A feljegyzés szerint egy márkanév annál sikeresebb és felismerhetőbb a fogyasztók számára, minél következetesebben használják, ezért kerülendő a két elnevezés párhuzamos használata.

AFP
A GM egyik gyáregységének parkolója

Piacelemzők viszont rámutattak, hogy a Coca-Cola is alkalmazza a Coke becenevet és a rendkívül sikeres Apple szoftvercég sem Apple néven futtatja legtöbb termékét. Így például az iPad és az iPhone is saját elnevezéssel futott be.

Paul Worthington, a Wolff Olins tanácsadó cég vezetője elmondta: a Chevy névről való leszoktatás némileg ellentétes a marketing trendekkel, hiszen például a Federal Express csomagküldő szolgálat is FedEx néven ismert, a Kentucky Fried Chicken gyorséttermi hálózat népszerű elnevezése pedig KFC. A Chevrolet autógyárat 1911-ben alapította Louis Chevrolet és William Durant, majd 1917-ben vásárolta meg General Motors.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza