Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Itt az új Swift! - fotók

Munkatársunktól, 2010. június 10. - csütörtök 13:51
Címkék: autó, rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Suzuki Swift új modelljének premierjét Esztergomban tartották, de több országban gyártani fogják.Az első, meggypiros modell megjelenése utáni sajtótájékoztatón Oszamu Szuzuki elmondta, Esztergomban az idén 170.000 autót gyártanak, ebből 40.000 lesz az új modell. A vállalat üzletpolitikájában Európa kiemelt helyen szerepel, ezért hozták a gyártást ide és az induláshoz 250 millió eurót ruháztak be. Az autó 2010 őszétől lesz kapható Magyarországon.

mti
Indulhat a show!

Az elnök újságírói kérdésre elmondta, hogy a gyenge euró hatását az alkatrészgyártás európai szintű honosításával fogják kivédeni, de a modellt Japánban is gyártják majd. A Suzuki magyarországi piaci részesedése 13,48 százalék volt 2009-ben, ezzel a márkák között megtartotta tizenhárom éve elfoglalt vezető helyét.

mti
A miniszterelnök kezeli a kormányt

A vállalat legnépszerűbb autói az esztergomi modellek, SX4-ből 3.084-at értékesítettek, Swiftből 2.480 fogyott, a Splash-ből 2.209 darabot adtak el. A Japánból érkezett modellekből 339 talált gazdára.

mti
Levezetik a futószalagról az új modellt

A Suzuki Motor Corporation a világ tizedik legnagyobb autógyártó vállalata, 51.500 főt foglalkoztat, 23 helyen rendelkezik termelőegységgel, 198 országban és régióban folytat üzleti tevékenységet.

mti
Szuzuki Oszamu

A 2009-es pénzügyi évben 2,35 millió személygépkocsit, 3 millió motorkerékpárt értékesített. A társaság 18,8 milliárd eurós nettó forgalmat ért el, 605 millió eurós működési eredmény mellett.

mti
Ito Tecuo japán nagykövet, Orbán Viktor, Szuzuki Oszamu és Matolcsy György

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3.900 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát. Oszamu Szuzukit csütörtök délután Mária Terézia díjjal tünteti ki Esztergom és térsége gazdasági fejlesztéséért a Vállalkozók Esztergomért Egyesület.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

nyarfa, 2010. szeptember 10. - péntek 17:49

Nem igaz hogy a poló jó autó, sajnos ritka szar: eszi az olajat meg minden elektrongyos kütyü bedöglik rajta.....a swift más kategória, nem romlik el soha...

Füles, 2010. június 20. - vasárnap 11:35

Én SUZUKIS vagyok, de melóba „rendőrség” csak német autókat hajtok, vannak nagyobb kategóriák, mint a SUZUKIM, de még a küszöbig sem érnek fel, megbízhatóság és kényelem tekintetében. Azt gondolom, hogy a SUZUKIBÓL a kombi és az hiányzik, hogy végre elmagyarázzák a magyaroknak, hogy azért van hajlékony lemezből, hogy működjön az energia elnyelés. Tudjátok ütközhettek amerikai autóval, autónak nem lesz baja, de a belső szerveitek leszakadnak, tapasztalat „baleset helyszínelés” csak ezt nem reklámozzák!???

Dest, 2010. június 18. - péntek 10:24

Jó annak aki megveheti ezeket a kis japán remekműveket. Sajnos nekem csak egy 16 éves keleti gyártmányú autóm van.És nem is úgy mutatja a jövő hogy letudnám cserélni az elvetkező 2-3 évben.Nekem nagyon tetszik az új Swift!

Angyalföldi, 2010. június 17. - csütörtök 22:25

Egyébként én is abban reménykedtem, hogy 100 literrel megnövelik a csomagtartót, a külső forma meghagyásával, mivel a lépcsőshátú külseje valóban béna. Én még az első lámpákat is megváltoztattam volna.

én, 2010. június 17. - csütörtök 22:14

Nagyon jók a Suzukik De a tervezők nem nagyon eröltették meg magukat. Szinte semmit sem változtattak. Az első Swift II. óta csak picit itt ott kalapáltak rajta.Csinálhattak volna nagyobb csomagtartót, vagy kombit. Mert a 4 ajtósaik elég béna külsőt kaptak :(

Bélabá, 2010. június 17. - csütörtök 22:05

Bár most egy Lagunát hajtok, jó tapasztalataim voltak a Suzukikkal. Barátoméknál kettő is van és tényleg csak azt kell benne cserélni, ami elhasználódik, pedig nem éppen kesztyűs kézzel bánnak vele. Ami meg a papírkasznit illeti, nézzetek meg egyszer alaposabban egy Honda Jazz-t...

botiyka, 2010. június 17. - csütörtök 21:43

nekem is 2002-es1.6-os volt,télen sem ivott 6l-nél többet fékbetéten meg olajon kívül pénzt nem kért.vannak negativumai de nem a megbizhatoságában.szerintem meg ha nem itt gyártanák sokan máskép vélekednének róla.de hogy miért?

Angyalföldi, 2010. június 17. - csütörtök 17:37

Nekem is SUZUKI-m van, de sajnos a régi (8 évvel korábbi) változat. Az a 850 kilós önsúlyával sokkal könnyebb az újabbnál, de azt sem hívták papírkutyának. (Emlékezzünk vissza a trabira! Egyébként a régi SUZUKI és a trabi sem volt egy kategória!) Megjegyzem, hogy az eltelt 8 év alatt szinte csak benzinre, és csak a szükséges (előírt) cserékre kellett költenem, de azok költsége sem hasonlítható össze a NAGY volkswagen alkatrészek áraival! A régi és a most frissített SUZUKI közötti különbséget csak azért tudom, mivel néhány éve szeretném, de nem tudok újabb cserét realizálni. Egyébként az páromnak csak egy bringája van. Leírtak szerint igaza van (részben) chardonnay-nek, mivel valóban kinek a pap, kinek a papné. Megjegyzem, hogy pont az előbbiek miatt szerinted a golfos, mondeos, mercis, audis, stb. tulajok minek nevezik a Ti kis VW POLO-itokat? Egyébként a frissítés valóban nem látszik, de ez is lehet a marketing része! Aki kíváncsi, az menjen el a márkakereskedőkhöz, hisz fogyasztói társadalomban élünk!

Hozzászólok, 2010. június 17. - csütörtök 14:53

Salexa ""Nem tudom este hogyan alszik vikike. Mekkor trauma érhette a piros autó vezetése közben..."" Mit gondoljunk, hogyan fog az a szegény Suzuki működni, mekkora trauma érhette, merthogy a vikike ült benne??

chardonnay, 2010. június 17. - csütörtök 11:46

A páromnak is VW Polo-ja van és szerintem nagyon is jó az az autó, a Suzuki viszont egy papírkutya, már ami a karosszériáját illeti, de hát kinek a pap, kinek a papné....


1 2

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza