Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Agónia a vezetékes telefon piacán

Munkatársunktól, 2010. június 10. - csütörtök 18:01
Címkék: telefon, szolgáltató, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az előző negyedévhez képest 2010 március végére 0,8 százalékkal 11,88 millióra emelkedett a mobil telefon-előfizetések száma, miközben a vezetékes fővonalak száma 1,6 százalékkal 3,01 millióra esett vissza.A vezetékes telefonvonalak száma 2009 első negyedéve óta enyhén gyorsuló ütemben csökken annak ellenére, hogy egyre több vállalkozás kínál vezetékes hívásszolgáltatást. Ugyanakkor megfigyelhető a mobilpiac telítődése is, mert egy év alatt a mobiltelefon-előfizetések száma 230 ezerrel esett vissza. Az időszak végén száz lakosra mindössze 30,1 vezetékes- és 118,7 mobil-előfizetés jutott - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első negyedévben egy mobil-előfizetésre átlagosan 157 beszélgetés jutott, tízzel kevesebb a múlt év utolsó negyedévéhez képest. Ugyanakkor a vezetékes telefonokon 144 beszélgetés zajlott, eggyel több az előző negyedévinél. Éves összehasonlításban viszont az egy mobil-előfizetésre jutó beszélgetések száma 151-ről nőtt hattal, míg a vezetékes vonalakon kilenccel csökkent.


Ritkábban vesszük fel a vezetékest

Percben mérve a telefonbeszélgetések 74,48 százaléka mobiltelefonon zajlott, de ez 0,52 százalékponttal alacsonyabb az előző negyedévinél. Ugyanakkor percben számolva 2,36 százalékkal kevesebb beszélgetés volt mobiltelefonon. A vezetékes telefonon a beszélgetések perben számolva 0,6 százalékkal emelkedtek.

Folytatódott az internetpiac bővülése. Az internet-előfizetések száma a negyedév alatt 3,7 százalékkal 2,91 millióra emelkedett, ami mérsékeltebb éves emelkedés a 2009 negyedik negyedévi - felülvizsgált - 7,9 százalékos növekedéshez képest. A mobil internet-előfizetés 3,9 százalékkal 969 ezerre nőtt. A legnagyobb arányban, 17,5 százalékkal változatlanul az olyan internet-előfizetések száma növekedett, amely helyi hálózaton, illetve bérelt vonalon működik.

A piac változatlanul koncentrált: tizennyolc cég birtokolja az előfizetések kilencven százalékát. Az internet szolgáltatók nettó árbevétele 2010 első negyedévében 35,12 milliárd forint volt, 0,6 százalékkal több, mint 2009 utolsó három hónapjában és 1,7 százalékkal kevesebb, mint 2009 azonos időszakában.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 13. - péntek 16:53

nem csoda! a mobiltársaságok lehetőségeikhez képest igyekeznek minél több kedvezménnyel magukhoz édesgetni az előfizetőket. Nekünk "minimál csomagos" vezetékesünk van. Mondanom sem kell, ahogy megszüntetik abban a pillantásban adom is le. Csak azért hogy legyen nem fizetek 4000-Ft-ot és még fel sem emeltem a kagylót.

Sárközi Vilmos, 2010. június 11. - péntek 10:31

Előfizettem,egy hármas csomagot a T-Home szolgáltatásból,de azóta csak a méreg van vele,mert sorozatosan rossz valamelyik szolgáltatásrész,de a szolgáltató ugyanannyit számláz mintha tökéletes lenne minden.Milyen lehetőségem van díjcsökkentésre?Jelzem a szolgáltató tud a hibákról,mert a szerelők már szinte "hazajárnak" hozzánk.

zoltán, 2010. június 10. - csütörtök 19:10

Hát lehet, hogy a vezetékes telefonok nem sok embernek kellenek,de amikor én szerettem volna egy éve, az út túloldaláról lusták voltak áthozni a vonalat...És közölték, hogy a honlapjukon figyeljem, hogy mikor lesz a megfelelő hálózat biztosítva a lakhelyemen. A honlapjuk szerint eddig és most is biztosított a telefonellátottság így érthetetlen a dolog ...vagy lusták mint a föld :)

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza