Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Extra szúnyogirtás a Balatonnál

Munkatársunktól, 2010. június 10. - csütörtök 15:41
Címkék: adalékanyag, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tervezettnél várhatóan két-három kémiai irtással többre lesz szükség a Balatonnál a csapadékos időjárás, a sok szúnyog és a kényszerűségből elmaradt biológiai irtások miatt.Sáringer-Kenyeres Tamás, a balatoni szúnyogirtást irányító szakértői bizottság vezetője kifejtette, idén a szokásosnál előbb el kellett rendelni a harmadik, csütörtökön véget érő kémiai irtást a Balatonnál. Az üdülőrégióban az elmúlt napokban hatvan-száz csípésszámot is mértek óránként, ami igen magasnak számít (a hatvan csípés/óra/fő a kritikus határ, ami felett elrendelik az irtást). A szeles, csapadékos időjárás, majd a méhészek szükségszerű kiértesítése miatt tudták csak a héten elkezdeni a szúnyogirtást a térségben.

Az elkövetkező hetek időjárásától függ, hogy a belvizek, tocsogók kiszáradnak-e, vagy tovább ontják magukból a lárvákból kikelő szúnyogokat, és pontosan mennyivel több kémiai irtásra lesz szükség.


Volt hol kikelniük

A tavaszi két-három biológiai irtás után a nyári szezonban általában kéthetenként szokott sor kerülni a kémiai beavatkozásokra. Idén azonban az első biológiai irtáson túl újabbat nem tudtak végezni, mert az uniós piacokon hiánycikké vált az ehhez szükséges granulátum. Ezért kell idén a biológiai helyett a drágább kémiai irtást elrendelni. Az előzetes becslések szerint mintegy 15 millió forinttal kerülhet többe emiatt az egyébként 60-70 millió forintos költségvetésű balatoni szúnyogirtás.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza