Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis tárgyak kiállítása

Munkatársunktól, 2010. június 09. - szerda 14:41
Címkék: rendezvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Utazó kiállítás formájában viszi tovább a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a tavaly decemberben bemutatott "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" kiállítását. A rendezvénysorozat következő állomása Győr.2010. június 10-e és 13-a között a XX. Győri Általános Vásáron tekinthetjük meg a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hamis tárgyakat bemutató, "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" című kiállítása. A rendezvény az autóalkatrészektől a gyógyszerekig szinte már minden terméket érintő hamisítás veszélyeire figyelmeztet.

mti
A mindennapi élet hamisítványai

Az egy lakás elrendezése szerint felépülő tárlaton az érdeklődők megismerhetik, hogy a mindennapok során hol, milyen hamisítványokkal kerülhetnek kapcsolatba, milyen veszélyeket jelentenek rájuk nézve, és mit tehetnek annak érdekében, hogy elkerüljék az ezek megvásárlásával, használatával, adott esetben fogyasztásával járó problémákat.

MTI

A tárlaton gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikumok, valamint hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről.

Az információs anyagok a hamisítás elleni fellépés tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás hatásairól és következményeiről, valamint a veszélyek elkerülésének módjairól tájékoztatnak. Mindezek mellett a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak segítségével a látogatók kipróbálhatják a "csőgörényt", amellyel csomagok rejtett tartalmát lehet felfedni. A VPOP által napi négy alkalommal (11, 13, 15 és 17 órakor) tartott előadások során pedig megismerhetjük a hamisítók trükkjeit és a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkait is.

Forrás: VPOP
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

janbor, 2010. június 12. - szombat 05:45

A VPOP demonstratív kiálítása bizonyára hasznos.Véleményemet csak a műszaki árúkkal kapcsolatban sorolom.Multi: 3x0,75-ös hosszabító 16 Amper terhelésre.Ki engedte be?(tonnaszámra, kilométerszámra)Konektor, szintén 16A vas érintkezővel. hogy kerülhetett forgalomba? Mosógép 1,4m-es kábellel (fürdőszobában csak hosszabítóval használható).Ki engedte forgalomba hozni?(Nem kell engedélyeztetni.)Kínai kéziszerszámok, egyszer használatosak-míg megveszed-.Igaz, hogy nem balesetveszélyesek, mert többségük edzetlen, vagy túleddzett (rideg).Megvesszük , mert csak ez van.Az interneten a hozzászólóknak van egy szlogenjük : aki multinál vásárol és főként Kínai árút- az sikeres ember nem lehet.(javítva)

janbor, 2010. június 12. - szombat 05:43

A VPOP demonstratív kiálítása bizonyára hasznos.Véleményemet csak a műszaki árúkkal kapcsolatban sorolom.Multi: 3x0,75-ös hosszabító 16 Amper terhelésre.Ki engedte be?(tonnaszámra, kilométerszámra)Konektor, szintén 16A vas érintkezővel. hogy kerülhetett forgalomba? Mosógép 1,4m-es kábellel (fürdőszobában csak hosszabítóval használható).Ki engedte forgalomba hozni?(Nem kell engedélyeztetni.)Kínai kéziszerszámok, egyszer használatosak-míg megveszed-.Igaz, hogy nem balesetveszélyesek, mert többségük edzetlen, vagy túleddzett (rideg).Megvesszük , mert csak ez van.Az interneten a hozzászólóknak van egy szlogenjük : aki multiknél vásárol és főként Kínai árút- azsikeres ember nem lehet.

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza