Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árvíz - hét vasútvonalon pótlóbuszok járnak

Munkatársunktól, 2010. június 09. - szerda 16:21
Címkék: utazás, eljárás, késés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MÁV az árvíz és a belvíz által sújtott térségekben 24 órás, folyamatos felügyelet mellett biztosítja a vasúti közlekedést és együttműködik a katasztrófavédelemmel. Hét vasútvonal több szakaszán vonatpótló autóbuszok járnak.A MÁV-START Zrt. mintegy huszonöt vonatpótló autóbusz bevonásával oldja meg a személyszállítást, hiszen az elmúlt hetekben több száz járat elindítására nem volt lehetőség. Több vasúti vonalon a Borsod Volán és a személyszállító vasúttársaság megállapodása alapján a menetjegyeket és a bérleteket kölcsönösen elfogadják. Az árvíz által a leginkább érintett szakaszokon (például a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely, a Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonalon) közlekedő feláras vonatokat az utasok helyjegy és pótjegy nélkül vehetik igénybe.

Miskolc, Szolnok és Pécs térségében fokozott, míg a nagyobb hidaknál nonstop készenlétet tartanak fenn. A vasúttársaság közlése szerint a megáradt patakok, folyók óriási károkat okoztak Borsodban. Több vasúti pályaszakaszt is le kellett zárni, mert az ár elmosta a töltést. Víz alá kerültek a biztosítóberendezések is, ezek hibáit folyamatosan javítják. Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád állomás között jelenleg is szünetel a vasúti közlekedés, Pécs területén az árvíz- és a belvízhelyzet miatt szinte valamennyi vonalon sebességkorlátozás van érvényben. A gemenci tájvédelmi területen Baja és Pörböly között a Duna áradása miatt 40 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

mti
Viharkár után árvízkár

A vasúttársaság négy alkalommal indított a Budapest-Miskolc és a Miskolc-Budapest viszonylatban tizenhárom, illetve tizenhat kocsis szerelvényt, amelyekkel az árvízi védekezésben dolgozó rendőröket és katonákat szállította a helyszínre. Készenlétbe helyezett egy szerelvényt a miskolci Tiszai pályaudvaron a kitelepítések lebonyolítására, valamint Borsodban nagy mennyiségű betonaljat és zúzott követ szállított vasúti teherkocsikkal a gátak megerősítéséhez. A közleményben kitértek arra: az árvíz több mint száz vasutasnak rongálta meg a lakóingatlanját, közülük öt családnak a háza teljesen megsemmisült. A károsultaknak a MÁV segélyalapból nyújt segítséget.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője, hogy a MÁV rendkívüli intézkedéseket tett a vasúti közlekedés fenntartása érdekében az árvíz és a belvíz által érintett területeken. Ezeken a helyeken huszonnégy órás, folyamatos felügyeletet biztosít, továbbá - az ott dolgozókon kívül - eddig összesen száztíz vasutast vezényeltek ki a vasút árvízi védelmére.

A MÁV Zrt. szóvivője kiemelte: arra készül a vasúttársaság, hogy a Zagyva és a Tisza áradása miatt a Szolnok térségében lévő vasúti hidakon korlátozza a forgalmat a későbbiekben. Mivel vasúti fővonalról van szó, arra törekednek, hogy egy vágányon, váltakozó irányban legyen vasúti közlekedés. Sigulinszki Tibor elmondta, hogy szerdán az operatív bizottság megerősítette azt a korábbi döntést, amely szerint nem kell pótjegy és helyjegy a feláras vonatokon további intézkedésig az érintett területeken. Sigulinszki Tibor kitért arra: több mint száz vasutas házát rongálta meg az árvíz és a belvíz, megsegítésükre a vasúttársaságnál gyűjtést indítottak.

Tar Sándorné, a MÁV Zrt. kiemelt szakértője elmondta: azokon a szakaszokon, ahol a víz elmosta a vasúti pályát, az alépítményt, ott újra kell építeni az infrastruktúrát, ezeken a részeken a forgalom visszaállítása heteket, hónapokat vehet majd igénybe. Ahol nem sérült ilyen mértékben a pályahálózat, ott az árvíz levonulása után a biztonsági vizsgálatokat követően helyreállítják a forgalmat.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza