Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Összefogás a látássérült fogyasztókért

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 10:31
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A látássérült személy helyzete különösen kiszolgáltatott hitelszerződés vagy életbiztosítás megkötésekor. A házaló "kereskedők" fő célpontjai szintén a megromlott látású idős vagy más szempontból hátrányos helyzetű emberek. A vakok internetes vásárlásaik során is komoly nehézségekbe ütköznek. Mit tehet értük a fogyasztóvédő?Együttműködési megállapodást kötött a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE). A két szervezet elsődleges célja a látássérült személyek segítése fogyasztóvédelmi problémáik megoldása során, általános kérdések és egyedi jogviták esetén.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két szervezet kiemeli, egyben másokban is tudatosítani kívánja, hogy a látássérült személyek felkészítése szükséges tudatos fogyasztóvá nevelésük érdekében. Az egyedi jogviták során mindazon jogi segítséget is biztosítani kell számukra, amely segítséggel a társadalom bármely tagja rendelkezik, és amelyhez ők állapotuknál fogva nehezebben jutnak hozzá.

A Felek célja továbbá felhívni a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a látássérült személyek minél teljesebb társadalmi beilleszkedése a társadalmi többség érdeke is. Így annak biztosítása is szükséges, hogy egyenlő esélyekkel és jogokkal bíró fogyasztókként ismerje el őket a társadalom. Az aláírók  általános tájékoztatást nyújtanak a látássérült személyek részére fogyasztóvédelmi kérdésekkel kapcsolatban, valamint vállalják, hogy konkrét fogyasztóvédelmi kérdésekkel, panaszokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújtanak a hozzájuk forduló, kiszolgáltatott fogyasztóknak.

mti
Tapintható a probléma

A két szervezet a jövőben közös, a látássérült személyeket érintő fogyasztóvédelmi információs és médiakampányokat szervez és folytat a témában - kiemelten figyelve a látássérült személyek speciális fogyasztóvédelmi kérdéseire - előadásokat tartva az érintettek és más társadalmi szervezetek, vállalkozások számára. Az együttműködés keretében közösen hívják fel a vállalkozási oldal figyelmét a látássérült személyeket érintő fogyasztóvédelmi kérdések megoldására és közösen fordulnak a kormányzati, állami szervekhez, amennyiben valamely jogszabály módosításának szükségességét észlelik, illetve ha konkrét jogvitában valamely hatóság közreműködése, eljárása szükséges.

Forrás: KÖFE
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza