Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Összefogás a látássérült fogyasztókért

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 10:31
Címkék: fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A látássérült személy helyzete különösen kiszolgáltatott hitelszerződés vagy életbiztosítás megkötésekor. A házaló "kereskedők" fő célpontjai szintén a megromlott látású idős vagy más szempontból hátrányos helyzetű emberek. A vakok internetes vásárlásaik során is komoly nehézségekbe ütköznek. Mit tehet értük a fogyasztóvédő?Együttműködési megállapodást kötött a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) és a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE). A két szervezet elsődleges célja a látássérült személyek segítése fogyasztóvédelmi problémáik megoldása során, általános kérdések és egyedi jogviták esetén.

Az együttműködési megállapodás aláírásával a két szervezet kiemeli, egyben másokban is tudatosítani kívánja, hogy a látássérült személyek felkészítése szükséges tudatos fogyasztóvá nevelésük érdekében. Az egyedi jogviták során mindazon jogi segítséget is biztosítani kell számukra, amely segítséggel a társadalom bármely tagja rendelkezik, és amelyhez ők állapotuknál fogva nehezebben jutnak hozzá.

A Felek célja továbbá felhívni a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a látássérült személyek minél teljesebb társadalmi beilleszkedése a társadalmi többség érdeke is. Így annak biztosítása is szükséges, hogy egyenlő esélyekkel és jogokkal bíró fogyasztókként ismerje el őket a társadalom. Az aláírók  általános tájékoztatást nyújtanak a látássérült személyek részére fogyasztóvédelmi kérdésekkel kapcsolatban, valamint vállalják, hogy konkrét fogyasztóvédelmi kérdésekkel, panaszokkal kapcsolatban felvilágosítást nyújtanak a hozzájuk forduló, kiszolgáltatott fogyasztóknak.

mti
Tapintható a probléma

A két szervezet a jövőben közös, a látássérült személyeket érintő fogyasztóvédelmi információs és médiakampányokat szervez és folytat a témában - kiemelten figyelve a látássérült személyek speciális fogyasztóvédelmi kérdéseire - előadásokat tartva az érintettek és más társadalmi szervezetek, vállalkozások számára. Az együttműködés keretében közösen hívják fel a vállalkozási oldal figyelmét a látássérült személyeket érintő fogyasztóvédelmi kérdések megoldására és közösen fordulnak a kormányzati, állami szervekhez, amennyiben valamely jogszabály módosításának szükségességét észlelik, illetve ha konkrét jogvitában valamely hatóság közreműködése, eljárása szükséges.

Forrás: KÖFE
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. november 15.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2019. november 13.

Szüksége van hitelre, vagy újrafinanszírozza otthonát, számlát fizet, bővíti vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2019. november 13.

Szüksége van bármilyen pénzügyi segítségre? Személyes kölcsönök? Üzleti kölcsönök? Je...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés