Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miniszterfüggő volt az olasz hamburger

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 11:11
Címkék: élelmiszer, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Siker volt, mégis eltűnt az itáliai McDonalds menüjéről a száz százalékban olasz hamburger, a McItaly. Az olasz lisztből, olasz húsból, olasz sajtból készült hamburgert eddig hárommillióan kóstolták meg.A McItaly februárban került fel az amerikai gyorsbüfélánc menüjére. Az Északi Liga agrárminisztere, a minden eszközzel a nemzeti termékek védelmét hirdető Luca Zaia harapott bele elsőként az összetevőiben még a nevénél is olaszabb McItalyba. "Trójai falóval törtünk be az amerikai multicég konyhájába" - hirdette büszkén Zaia az olasz szendvicset.

A zöld-fehér-piros dobozban árult McItaly zsemléje olasz lisztből, a húspogácsa helyben nevelt marhából készült, ízesítői, a védett eredetű Asiago sajt, az articsókakrém és a szintén védett márkanevű extraszűz olívaolaj szintén hazai termék. A McItaly ezer tonna olasz élelmiszer-alapanyag felhasználását jelenti és 3,5 milliárd eurós bevételt az olasz agrárágazatnak - hangoztatta Zaia. A McItaly sikere nem maradt el. Hárommillióan kóstolták meg, így a McDonald's az eredetileg tervezett hat hét helyett nyolc héten keresztül árulta az olasz hamburgert. Akadtak kritikusok is, például az Altroconsumo fogyasztóvédő egyesület, amely szerint a McItaly túlságosan kalóriadús és sok benne a só.

AFP
Luca Zaia - már megebédelt

A McItalyt hiába keressük, amióta Zaia a miniszteri székét Veneto tartomány elnökének tisztségére cserélte. Nem történt semmi különös, a McItalyt időszakos terméknek terveztük - közölte McDonald's Italia. Az olasz sajtó azonban feltette a kérdést: mióta miniszterfüggő egy hamburger? Ha a McItaly sikeres volt, miért nem maradhatott? A kérdésekre a vállalat nem válaszolt.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza