Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Miniszterfüggő volt az olasz hamburger

Munkatársunktól, 2010. június 08. - kedd 11:11
Címkék: élelmiszer, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Siker volt, mégis eltűnt az itáliai McDonalds menüjéről a száz százalékban olasz hamburger, a McItaly. Az olasz lisztből, olasz húsból, olasz sajtból készült hamburgert eddig hárommillióan kóstolták meg.A McItaly februárban került fel az amerikai gyorsbüfélánc menüjére. Az Északi Liga agrárminisztere, a minden eszközzel a nemzeti termékek védelmét hirdető Luca Zaia harapott bele elsőként az összetevőiben még a nevénél is olaszabb McItalyba. "Trójai falóval törtünk be az amerikai multicég konyhájába" - hirdette büszkén Zaia az olasz szendvicset.

A zöld-fehér-piros dobozban árult McItaly zsemléje olasz lisztből, a húspogácsa helyben nevelt marhából készült, ízesítői, a védett eredetű Asiago sajt, az articsókakrém és a szintén védett márkanevű extraszűz olívaolaj szintén hazai termék. A McItaly ezer tonna olasz élelmiszer-alapanyag felhasználását jelenti és 3,5 milliárd eurós bevételt az olasz agrárágazatnak - hangoztatta Zaia. A McItaly sikere nem maradt el. Hárommillióan kóstolták meg, így a McDonald's az eredetileg tervezett hat hét helyett nyolc héten keresztül árulta az olasz hamburgert. Akadtak kritikusok is, például az Altroconsumo fogyasztóvédő egyesület, amely szerint a McItaly túlságosan kalóriadús és sok benne a só.

AFP
Luca Zaia - már megebédelt

A McItalyt hiába keressük, amióta Zaia a miniszteri székét Veneto tartomány elnökének tisztségére cserélte. Nem történt semmi különös, a McItalyt időszakos terméknek terveztük - közölte McDonald's Italia. Az olasz sajtó azonban feltette a kérdést: mióta miniszterfüggő egy hamburger? Ha a McItaly sikeres volt, miért nem maradhatott? A kérdésekre a vállalat nem válaszolt.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés